Η Golsa Golchini είναι γνωστή σε πολλούς για τα μικροσκοπικά αριστουργήματά της, στα οποία ρόλο καμβά παίζει μια σπάτουλα. Τώρα φαίνεται πως η καλλιτέχνιδα αποφάσισε να τερματίσει το θέμα “καμβάς” δίνοντας τον ρόλο αυτό στην παλάμη της. Ναι, πάνω σε αυτή ζωγραφίζει μικροσκοπικές φιγούρες, ζώα, αντικείμενα, μικρά σύμπαντα, καλύπτοντας την παλάμη, τα δάχτυλα και τον καρπό της. 

Στα έργα-μινιατούρες της το χέρι της παίζει ρόλο και στον τρόπο που τα έργα αυτά έρχονται στη ζωή. Στην ουσία, διαδρούν με το εικαστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, σε μια από τις δημιουργίες της, δυο δάχτυλά της μεταφομορφώνονται σε πόδια, για τις ανάγκες του ιδιαίτερου αυτού πίνακα. Σε μια άλλη, ζωγραφίζει μια μικρή ασημένια αλυσίδα στο μεσαίο της δάχτυλο, για να “στηρίξει” την κούνια ενός μικρού κοριτσιού με μπλε γυαλιά. 

Η Golsa γεννήθηκε στην Τεχεράνη, αλλά ζει και εργάζεται σαν εικαστική καλλιτέχνιδα και φωτογράφος στο Μιλάνο από το 2004. “Τα έργα μου είναι ο τρόπος μου να επικοινωνήσω με τον παρατηρητή για τα πράγματα ης καθημερινής ζωής που όλοι έχουμε κοινά. Πράγματα που κάνουμε, αντικείμενα που χρησιμοποιούμε, συναισθήματα που βιώνουμε”, αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της στο Return On Art. Στόχος της είναι να κάνει τον παρατηρητή να δει τα πράγματα που ενδεχομένως κάνει καθημερινά, με διαφορετικό τρόπο. Και μάλλον το καταφέρνει, σωστά; 

Δες παρακάτω τα έργα της: