Είναι φθηνά, έχουν όλα τα μεγέθη που δεν βρίσκετε στα καταστήματα, εννοείται ποτέ δεν μοιάζουν με αυτό που είδατε στη φωτογραφία (αχ expectations vs reality) και φυσικά είναι δημοφιλή γιατί πλέον θέλετε ποσότητα και όχι ποιότητα.

Προφανώς, είναι γνωστό ότι η αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής Shein είναι πάντα ένα στοίχημα.

Αλλά ποιος νοιάζεται, όταν πληρώνεις λιγότερα από 15 ευρω (τόσο κοστίζει φέτος το κιλό ο οβελίας) για ένα φόρεμα, σωστά; Btw, η καθαρή αξία του brand ήταν 100 δισεκατομμύρια δολάρια (91 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με το Bloomberg .

Η Shein άνοιξε προσφατά ένα pop-up κατάστημα στο Παρίσι, το οποίο χειροκροτήθηκε ευρέως από τον τοπικό Τύπο. Το περιοδικό Paulette και το Cosmopolitan έγραψαν και οι δύο αξιέπαινες κριτικές εκθειάζοντας το ψηφιακό κατάστημα ως «ένα brand που περιλαμβάνει όλα τα μεγέθη» (το Shein καλύπτει έως και 4XL) που προσφέρει μοντέρνα ρούχα με λιγότερο κόστος.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς πόσο κακής εφαρμογής και κακής ποιότητας είναι κάποια από τα ρούχα τους σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών.

Τον Νοέμβριο του 2021, εμφανίστηκε μια έκθεση με ορισμένα συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με την εργασιακή κουλτούρα στα κινεζικά εργοστάσια της Shein. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε έξι τοποθεσίες στην  Guangzhou βρέθηκε να εργάζεται 75 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με την ΜΚΟ Public Eye.

Αυτό παραβιάζει την τοπική εργατική νομοθεσία στην Κίνα, η οποία ορίζει ότι την μέγιστη εργάσιμη ημέρα σε οκτώ ώρες – δηλαδή 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται «ανά ρούχο» τους ενθαρρύνει να εργάζονται πολλές ώρες, υπονοεί η ΜΚΟ.

«Αμοιβή ανά τεμάχιο»

Αυτό σημαίνει όταν η πληρωμή βασίζεται στον αριθμό των ενδυμάτων που ολοκληρώνει ένας εργαζόμενος. 

Ο εργαζόμενος λαμβάνει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για κάθε έτοιμο κομμάτι – αυτό είναι το ποσοστό αμοιβής του.

Ένας λογαριασμός TikTok με το όνομα @funny.shein.reviewss είναι μια τέτοια σελίδα που μοιράζεται συλλογές βίντεο από φωτογραφίες πολύ αμφισβητήσιμων αντικειμένων που αγόρασαν οι άνθρωποι στο Shein.

 

@funny.shein.reviewss #shein #fyp #foryou #reviews #funny ♬ use this if youre gay – alex????????‍❤️‍????‍????????