Η Σκάρλετ είναι πανέμορφη, ξανθιά και δουλεύει στο Χόλυγουντ. Έχει τις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» που ψάχνουν σκηνοθέτες για κοντινά και δημοσιογράφοι για εξώφυλλα. Είναι γεννημένη για να γίνει σταρ. Δεν είναι όμως λεία για τα σκανδαλοθηρικά πρωτοσέλιδα που την ακολουθούσαν σε όλη της την πορεία.

Ένα τοξικό και τρομερά προσβλητικό κουτσομπολιό την ήθελε σε ερωτικές περιπτύξεις στο ασανσέρ του ξενοδοχείου Chateau Marmont στο Λος Άντζελες το 2004. Δεν πέσαμε από το σύννεφα μαθαίνοντας ότι τη χυδαία φήμη την ξεκίνησε ο ντελ Τόρο σε συνέντευξη του το 2005 στο Esquire απαντώντας σε πραγματικά εκμαυλιστή ερώτηση δημοσιογράφου που τον ρώτησε αν όντως ήρθε κοντά με την Σκάρλετ Γιοχάνσον σε ασανσέρ του ξενοδοχείου, επαναλαμβάνοντας την ερώτηση. Δεν την αρνήθηκε. Και φυσικά κάπως έχτισε μια φήμη (insert emoticon εμετούλη) και ο δημοσιογράφος ήπιε τις ποτάρες του με τους παθέτικ φίλους του κάνοντας τον σπουδαίο που έγραψε ένα κάφρικο longread.  Τα άλλο απάντησε «Ας το αφήσουμε αυτό στη φαντασία κάποιου».

Οι άντρες θεωρούν ότι επειδή κοιμήθηκαν με μια όμορφη γυναίκα «μετράνε». Λίγη ψυχανάλυση και αρκετή ενυναίσθηση κι αυτοπεποίθηση μετά, μπορεί να καταλάβουν τι πραγματικά ορίζεται ως αρρενωπότητα το 2022. Η δε Σκάρλετ σε συνέντευξη της σε δημοφιλές  podcast (στο 9 to 5ish with theSkimm)  είπε ότι έμαθε να χαμογελά σφίγγοντας τα δόντια όταν διάβαζε τέτοιες συνεντεύξεις που την αφορούσαν. «Όταν ήμουν νεότερη ήταν παραδόξως αποδεκτό να γράφονται πρόστυχα πράγματα για ανερχόμενες γυναίκες ηθοποιούς. Κι αυτή η ιστορία με ακολουθούσε για χρόνια».  Η δε φήμη αυτή τους έφερε συμπρωταγωνιστές το 2018 στο Avengers: Infinity War.

Στα 37 της η Σκάρλετ είναι ήδη μεγάλη (ηλικιακός ρατσισμός στις γυναίκες ηθοποιούς είναι η συζήτηση που κανείς ποτέ δεν κάνει σοβαρά) και πλέον κάνει τη χωρισμένη μητέρα στις περισσότερες ταινίες. Πάντοτε ήταν απρόσκλητες αυτές οι εξωφρενικές φήμες. Κυρίως γιατί η ηθοποιός δεν κυνηγούσε τέτοιου είδους δημοσιότητα και κρατούσε την προσωπική της ζωή μακριά από τις κάμερες και τα φώτα. Δεν έχουμε δει εξώφυλλα με την 7χρονη κόρη της ή τον 8 μηνών γιο της. Το απέφυγε εσκεμμένα. Γιατί ξέρει ότι οι άνθρωποι θα σχολιάσουν με κακία. Γιατί –προφανώς- είναι έξυπνη γυναίκα. Δεν χρειάζεται να διαφημίσει την ευτυχία της.