Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν χωρίζουμε, πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να «θρηνήσει». Ανεξάρτητα από τις συνθήκες του χωρισμού μας, τα συναισθήματά μας πρέπει να περάσουν από την διαδικασία της επεξεργασίας και αυτό, είναι ένα μεγάλο εσωτερικό ταξίδι από μόνο του. Επίσης, όπως γράφουν οι προφέσορες των σχέσεων, σε πολλές περιπτώσεις είναι καλό ακόμα και το να σβήνουμε τον αριθμό τους. Ακραίο, αλλά ισχύει. Το να παραμείνουμε φίλοι δεν το σχολιάζουμε, εννοείται ότι δεν βοήθησε ποτέ κανέναν κάτι τέτοιο.

Οι χωρισμοί, όπως και να το κάνουμε, είναι δύσκολοι, ακόμα κι αν τους αντιμετωπίζονται με όση χαλαρότητα μας έχει απομείνει. Μπορούν να μας ταρακουνήσουν τα θεμέλια, να μας κάνουν να αμφισβητήσουμε ακόμα και την πίστη μας στην ίδια την αγάπη. Ακόμη και στις πιο φιλικές, αμοιβαίες καταστάσεις, ένας χωρισμός είναι ένα τέλος και αυτή είναι μια σκληρή αλήθεια.

Ωραία, τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε delete και να διαβάσετε για τα ζευγάρια που όχι μόνο κράτησαν επαφή, αλλά δούλεψαν μαζί στον κινηματογράφο ή την μικρή οθόνη. ΟΚ, είναι κάπως άβολο.

Bradley Cooper-Zoe Saldaña

Ο Bradley Cooper και η Zoe Saldaña έβγαιναν για περίπου ένα χρόνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Words του 2011 και στη συνέχεια, όταν χώρισαν, βρέθηκαν μαζί στο Guardians of the Galaxy, τρία χρόνια αργότερα. Aν και ο χαρακτήρας του Cooper ήταν ένα ρακούν και το μόνο που έκανε ήταν να δανείσει τη φωνή του, οι δυο τους είχαν κάνει πολλές συνεντεύξεις Τύπου μαζί.

via GIPHY

Naomi Watts-Liev Schreiber

Η Naomi Watts και ο Liev Schreiber ήταν μαζί για 11 χρόνια και έχουν δύο παιδιά, αλλά ο χωρισμός τους το 2016 δεν τους εμπόδισε να δουλέψουν μαζί στο Chuck. «Θυμάμαι την πρώτη μέρα που βγήκε από το τρέιλερ με τη λεοπάρ στάμπα, τα ψεύτικα στήθη και μαλλιά», είπε ο Liev στο People. «Απλώς ήξερα ότι θα ήταν διασκεδαστικό».

via GIPHY

Mindy Kaling-BJ Novak

Η Mindy Kaling και ο BJ Novak έβγαιναν για μερικά χρόνια μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα του The Office, αλλά έκτοτε διατήρησαν μια στενή σχέση, κυρίως επαγγελματική. Στο The Mindy Project, για παράδειγμα, Kaling επέλεξε τον Novak στο επεισόδιο που εκείνος συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένος με τον καλύτερό του φίλο. «Είμαστε αχώριστοι φίλοι με πολλή χημεία. Όταν βγαίνουμε ραντεβού με οποιονδήποτε άλλον, νομίζω ότι υπάρχει μια περίοδος που το άτομο αυτό είναι πολύ δύσπιστο για τη φιλία μας».

via GIPHY

Cameron Diaz-Justin Timberlake

Η Cameron Diaz και ο Justin Timberlake έβγαιναν από το 2003 έως το 2007. Στο Shrek the Third, το οποίο είχε και τους δύο ως ηθοποιούς, κυκλοφόρησε λίγο μετά το χωρισμό τους. Οι δυο πρώην όμως συναντήθηκαν ξανά στην οθόνη για την ταινία Bad Teacher το 2011. H Diaz είπε για τη συνεργασία της με τον Timberlake εκείνη την εποχή: «Είμαστε ενήλικες. Φυσικά μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που χωρίσαμε. Είμαστε φίλοι».

via GIPHY

Lena Headey-Jerome Flynn

Οι αστέρες του Game of Thrones, Lena Headey και Jerome Flynn, φέρεται να έβγαιναν ραντεβού πολύ πριν τους ρίξουν στα αντίθετα άκρα του Westeros. Βέβαια, όπως έγινε γνωστό αρνήθηκαν να γυρίσουν μαζί στο GoT, κάτι που θα εξηγούσε γιατί ο Bronn φεύγει ξαφνικά στη μία σκηνή που είχαν μαζί.

via GIPHY