Στις 2 Ιουνίου 2018 ο σεφ και καθηγητής του Ινστιτούτου Μαγειρικής του Όρεγκον, Νταν Μπρόφι, βρέθηκε νεκρός στην αίθουσα διδασκαλίας. Κάποιος τον είχε πυροβολήσει δύο φορές, έφερε ένα τραύμα στην πλάτη του και ένα άλλο στο στήθος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια βίας ή πάλης και κανένα σημάδι ληστείας. Ο νεκρός άντρας είχε πάνω του το πορτοφόλι του, το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. 

https://t.co/HQb2seNEfo

Η σύζυγός του, Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, συνελήφθη για τη δολοφονία. Κίνητρο; Η ασφάλεια ζωής του αποθανόντος αξίας 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Η αστυνομία είχε δέσει την υπόθεση πριν προχωρήσει στη σύλληψη. Η Κράμπτον- Μπρόφι κατέθεσε στην αστυνομία ότι βρισκόταν στο σπίτι τους, όταν σκοτώθηκε ο σύζυγός της, αλλά ένα βίντεο που τραβήχτηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, την έδειχνε να οδηγεί το μίνι-βαν της την ώρα του θανάτου του.

Το 2011 η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της είχε δημοσιεύσει σε δοκίμιο σε διαδικτυακή σελίδα με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον άντρα σας». Ανέλυε με κάθε λεπτομέρεια τα κίνητρα καθώς και τις μεθόδους. «Ως συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, περνάω πολύ χρόνο σκεπτόμενη τον φόνο και, κατά συνέπεια, την αστυνομική διαδικασία», έγραψε. Η επικεφαλής δικηγόρος υπεράσπισης, Lisa Maxfield, είπε ότι τα οικονομικά της κατηγορούμενης επιδεινώθηκαν μετά το θάνατο του συζύγου της, θέλοντας έτσι να καταρρίψει τον ισχυρισμό ότι επωφελήθηκε από τα χρήματα του ασφαλιστηρίου. 

https://twitter.com/Groovyhoovy/status/1511726925072449543?ref_src=twsrc%5Etfw

Το 2020, το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομική στενότητα και ότι η κυρία Κράμπτον – Μπρόφι ήθελε να βγάλει 1,5 εκατομμύριο δολάρια από τον θάνατό του συζύγου της. Στον λογαριασμό του ζευγαριού στο iTunes είχε αποθηκεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Δέκα τρόποι για να συγκαλύψεις μια δολοφονία».

Θα μπορούσε να είχε αφιερώσει μερικές ώρες στο Netflix βλέποντας το “How to Get Away with Murder”.