Ο Louis C.K. γύρισε στο σπίτι του με ένα Grammy την Κυριακή παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε τη σεξουαλική παρενόχληση που κατηγορείται και στη συνέχεια έμεινε σχεδόν πέντε χρόνια στο επαγγελματική απομόνωση. Το άλμπουμ κωμωδίας του C.K., Sincerely Louis C.K., ξεπέρασε άλλους πέντε υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένων των Lewis Black, Kevin Hart και Chelsea Handler για το καλύτερο κωμικό άλμπουμ στα 64α Βραβεία Grammy. Η «δουλειά» της επιστροφής ήταν και η πρώτη του κυκλοφορία από τότε που ο C.K. κατηγορήθηκε ότι αυνανίστηκε μπροστά σε πολλές γυναίκες συναδέλφους του τον Νοέμβριο του 2017.

Οι χρήστες του Twitter ξέσπασαν σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση, πολλοί από τους οποίους επεσήμαναν την ειρωνεία ότι το νικητήριο άλμπουμ του C.K. έριξε φως στην απαράδεκτη συμπεριφορά του. «Να επιβραβεύεις τον άνδρα που αψηφά τη σεξουαλική παρενόχληση και την επίθεση, ενώ υπάρχουν κατηγορίες εναντίον του;», τουίταρε ένας χρήστης. «Τα Grammy είναι μια μεγάλη υπενθύμιση ότι η “κουλτούρα ακύρωσης” δεν υπάρχει και κανένας λευκός μάγκας δεν ακυρώθηκε ποτέ επιτυχώς για οτιδήποτε τρομερό που έχει κάνει», δημοσίευσε ένας άλλος.

Το 2017, πέντε γυναίκες μοιράστηκαν τις τραυματικές τους εμπειρίες στους New York Times, υποστηρίζοντας ότι η C.K αυνανίστηκε μπροστά τους. Ο κωμικός είχε αρχικά αρνηθεί τους ισχυρισμούς, αλλά τελικά παραδέχτηκε την πράξη του.

https://twitter.com/DanODonnellShow/status/1510810134099935239?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο δημοσιογράφος David M. Perry έγραψε: «Θα έπρεπε να έχει καταστρέψει την καριέρα του Louis C.K. Δεν θα έπρεπε να έχει πλέον καριέρα. Αλλά αντίθετα, ο Louis C.K. που επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα μπροστά σε γυναίκες χωρίς τη συναίνεσή τους, και εκτροχίασε καριέρες, απλώς κέρδισε βραβείο για το καλύτερη κωμικό άλμπουμ στα Grammy» ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Dan O’Donnell πρόσθεσε: «Ο Γουίλ Σμιθ επιτέθηκε με βία και πήρε Όσκαρ. Ο Louis CK αυνανίζεται μπροστά σε γυναίκες χωρίς τη συναίνεσή τους και κερδίζει Γκράμι. Το Χόλιγουντ συνεχίζει να κάνει διαλέξεις ηθικής στην υπόλοιπη χώρα».