Η ύπαρξη των The Empire Strikes Back , Batman Returns και Mad Max: Fury Road έχει αποδείξει ότι ορισμένα σίκουελ μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν τους προκατόχους τους. Παρακάτω, προτείνουμε και δείχνουμε το σεβασμό που τους αξίζει στα δέκα πιο υποτιμημένα σίκουελ όλων των εποχών.

Scream 4

Στη 15η επέτειο της αρχικής σφαγής στο Woodsboro, η Sydney Prescott ( Neve Campbell) επιστρέφει στη γενέτειρά της για να προωθήσει ένα πρόσφατα γραμμένο βιβλίο αυτοβοήθειας – μια απόφαση που υποκινήθηκε από την πονηρή δημοσιογράφο της, Rebecca Walters ( Alison Brie ) – μόλις ένας νέος δολοφόνος Ghostface ξεκινά ακόμα ένα ξεφάντωμα. Αλλά αυτή τη φορά, ο δολοφόνος δεν ακολουθεί απλώς μια ταινία τρόμου, ακολουθεί τους κανόνες του κλασικού σίκουελ τρόμου.

Exorcist III

Η ταινία Exorcist III περιέχει ένα από τα καλύτερα jump scares που έχουν γυριστεί ποτέ.

Blade Runner 2049

Το σίκουελ του Denis Villeneuve στο Blade Runner του Ridley Scott είναι ένα από τα πιο υπέροχα έργα επιστημονικής φαντασίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Gremlins 2: The New Batch

Μια ταινία που μπορεί να περιγράφει μόνο ως “αν τα πρώτα Gremlins κατανάλωναν κιλά κοκαΐνης”.Το Gremlins 2: The New Batch είναι ένα cult που θα αγαπάς για πάντα.

Psycho II

Πρόκειται για μια εγκεφαλική, συναρπαστική συνέχεια που περιλαμβάνει μια ακόμη συναρπαστική ερμηνεία του Anthony Perkins ως Norman Bates. Σε σκηνοθεσία Richard Franklin , το Psycho II ξεκινάει 22 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, με τον Norman να αποφυλακίζεται από ψυχιατρικό ίδρυμα και να επιστρέφει στο μοναδικό μέρος που γνώρισε ποτέ, το Bates Motel, για να προσπαθήσει να ζήσει μια κανονική ζωή.

Bill & Ted’s Bogus Journey

Είναι απλώς πιο αστείο, πιο τρελό και περίπου 69% πιο καλό.

Friday the 13th Part VI: Jason Lives

Mια ατελείωτα διασκεδαστική ταινία τρόμου από τη στιγμή που ο συγγραφέας/σκηνοθέτης Tom McLoughlin ανασταίνει τον Jason Voorhees ( CJ Graham ) με έναν κεραυνό εμπνευσμένο από τον Frankenstein.

Halloween 3: Season of the Witch

Η τρίτη ταινία του franchise προσπάθησε να μετατρέψει το Halloween σε ανθολογία, με τον συγγραφέα/σκηνοθέτη Tommy Lee Wallace να εγκαταλείπει το είδος slasher και να κάνει τα μαγικά του με μια ανατροπή επιστημονικής φαντασίας.

Curse of Chucky

Είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό slasher με εξαιρετικές δολοφονίες και ένα τρομακτικό σκηνικό σε κλειδωμένο σπίτι, αλλά διαθέτει επίσης κωμωδία και τον καλύτερο πρωταγωνιστή στο franchise.

via GIPHY

Οι Ιππότες της Σαγκάης

Είναι μια ένοχη απόλαυση. Το 1880, ένας Κινέζος επαναστάτης δολοφονεί τον πατέρα του Τσον, κλέβει την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και καταφεύγει στο Λονδίνο. Ο Τσον ζητά τη βοήθεια του φίλου του Ρόι, σερίφη του Τέξας, για να πάρει εκδίκηση.Πολλές οι αναφορές στον Σέρλοκ Χολμς.