Το concept «οπτικές ψευδαισθήσεις» έχει κατακλύσει το ίντερνετ, αλλά πόσες φορές έχεις δει οπτική ψευδαίσθηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο ενός ανθρώπου. Σε άλλα νέα, μια makeup artist από το Βανκούβερ, η Mimi Choi, χρησιμοποιεί τις ικανότητές της για να δημιουργεί «σκαλωτικές» εικόνες στο πρόσωπό της. Σε άλλα νέα, μεταμορφώνει το ίδιο της το πρόσωπο σε σουρεαλιστικό πίνακα. Μπορείς να ζουμάρεις όσο θέλεις στις φωτογραφίες, αλλά και πάλι δεν θα καταφέρεις να καταλάβεις πώς έχει καταφέρει να το δημιουργήσει όλο αυτό.

Μερικές από τις εικόνες που δημιουργεί είναι χιουμοριστικές. Άλλες είναι ψυχεδελικές ή απλώς κάπως τρομακτικές. Από ό,τι φαίνεται, η φαντασία αυτής της τύπισσας δεν έχει όρια σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέων εικόνα. Σε κάθε μια από αυτές, παρόλα αυτά, καταφέρνει να ζωγραφίσει προσεκτικά το πρόσωπό της με τρόπους που «μιμούνται» την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας παράλληλα το backround, ώστε να κάνει το εφέ της ψευδαίσθησης ακόμα πιο έντονο. Για παράδειγμα, σε μια από τις εικόνες, φαίνεται σαν να έχει ξεκολλήσει ένα μέρος του εγκεφάλου της.

Η έμπνευση πίσω από πολλά από αυτά τα makeup looks απορρέει από την εμπειρία του να ζει με υπνική παράλυση: μια κατάσταση την οποία περιέγραψε βιωματικά ο Κωνσταντίνος Δέδες εδώ. Η Choi, στις επισκέψεις της υπνικής παράλυσης στον ύπνο της βλέπει ζωντανά οράματα, που συχνά είναι αρκετά τρομακτικά και έτσι εμπνεύστηκε πολλά από τα σουρεάλ και κάπως απόκοσμα «πρόσωπά» της. Εκτός από αυτή της την εμπειρία, η δουλειά της έχει αναφορές από τα έργα του Σαλβαντόρ Νταλί.

Σκρόλαρε παρακάτω και δες μόνος σου τις υπέροχες ψευδαισθήσεις που ζωργαφίζει στο πρόσωπό της. Αν δεν σου φτάσουν, μπορείς να την κάνεις follow στο Instagram.