Πριν από λίγο καιρό (σε μερικούς συμβαίνει ακόμα) αρκετοί χρήστες του Ιnstagram ανέφεραν πως διάφορα άτομα που είδαν το story τους, εμφανίζονταν ξανά και ξανά. Με λίγα λόγια, έβλεπαν το εικονίδιο και το όνομα όσων είδαν το story τους πάνω από μία φορά και όπως ήταν λογικό, τους γεννήθηκε οι εξής απορίες: «αυτό σημαίνει πως είδε το story μου πάνω από μία φορά;» και «μήπως έγινα ρεζίλι γιατί είδα το story του/ης δέκα φορές;». Όπως είπαμε, αυτές είναι λογικές απορίες. Δεν κρίνουμε, συμβαίνουν αυτά και όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τα διαδικτυακά φλερτ.

Εάν είστε φανατικοί του Instagram, ξέρετε ότι η εφαρμογή έχει δίνει πολλά analytics στους χρήστες της για το πώς πάει από θέμα απήχησης μια ανάρτησή τους. Το Instagram σάς δείχνει ποιος έχει κάνει like, ποιος βλέπει τις ιστορίες σας και πόσες φορές έχουν προβληθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ οι ιστορίες σας. Αλλά, μπορείτε να δείτε πόσες φορές κάποιος έχει δει το Instagram Story σας; Αν ήλπιζες να αποκτήσεις κάποια εικόνα για τις συνήθειες προβολής των φίλων και των ακολούθων σου (όπως εκείνο το συγκεκριμένο άτομο με το οποίο θες να αποκτήσεις ιδιαίτερη σχέση), μπορεί να μην είσαι τυχερός.

via GIPHY

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επιλογή για τους χρήστες του Instagram να δουν εάν ένα άτομο έχει δει την ιστορία σας και αν το εικονίδιο του ατόμου που σας ενδιαφέρει εμφανίζεται διπλά, είναι γιατί η εφαρμογή τρώει τις φρίκες της. Από τις 10 Ιουνίου του 2021, η λειτουργία των stories συλλέγει μόνο τον συνολικό αριθμό προβολών και τίποτα παραπάνω.

Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο αριθμός των προβολών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των ατόμων που έχουν δει την ιστορία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αριθμός των προβολών θα περιλαμβάνει επαναλήψεις της ιστορίας σας, χωρίς να γνωρίζετε από ποιον… Έτσι, αν δείτε ότι οι προβολές σας είναι μεγαλύτερες από τη λίστα των ατόμων, μπορείτε να υποθέσετε ότι κάποιος είδε την ιστορία σας περισσότερες από μία φορές.

Κάτι είναι και αυτό.