Η Ντενίζ Μερσέντες και η φίλη της Μαρία Καστελάνος ήταν δύο γυναίκες με εντελώς διαφορετικούς σωματότυπους που είχαν μια φανταστική ιδέα. Να ξεκινήσουν το #StyleNotSize.

Αποφάσισαν να φοράνε τα ίδια ακριβώς ρούχα ακόμη κι αν η μια ήταν size small και ή άλλη xlarge. Ο λόγος; Να επαναπροσδιορίσουν αυτό που η κοινωνία θεωρεί όμορφο, στιλάτο και κομψό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος γυναίκες plus size να ντρέπονται να βγουν για ψώνια, να αισθάνονται υποχρεωμένες να κρύβουν τις καμπύλες τους και να μην ντύνονται με νεανικά ρούχα.

Ίσως πρέπει να εκπαιδευτεί και ο χώρος της μόδας ώστε να γίνει πιο δημοκρατικός και συμπεριληπτικός. Δεν μπορεί μια βιομηχανία να αποκλείει τα άτομα με παραπάνω κιλά από τα καταστήματα.

Πρέπει να είναι πάντοτε διαθέσιμα όλα τα μεγέθη στα ράφια, για πολύ αδύνατες, για κοντές, ψηλές, plus size, μικροκαμωμένες ή απλά γυναίκες με τυπικά medium σώματα με μεγάλη περιφέρεια.

Αν υπάρχουν στα καταστήματα και στις αλυσίδες διαθέσιμα τα ρούχα σε όλα τα μεγέθη θα καλλιεργηθεί το positivity πραγματικά στην αγορά. Δεν θα χρειάζεται η μέση γυναίκα να αδυνατίσει για να χωρέσει στα μεγέθη αλλά θα αγοράζει εκείνο που ανταποκρίνεται στο σώμα της.

Και θα γεμίσει το TikTok με βιντεάκια ώστε να εκπαιδευτούν οι μικρότερες ηλικίες στην αποδοχή όλων των σωμάτων. Αψηφώντας τις επιταγές των περιοδικών μόδας που έχουν κατά νου ένα συγκεκριμένο μοντέλο γυναίκας και αφιερώνουν ελάχιστες σελίδες ως άλλοθι σε άλλα σώματα.

Μπορείς πραγματικά να ντύνεσαι όπως θέλεις και να αγαπάς το σώμα σου είτε είναι 15 κιλά παραπάνω είτε 25.

Δεν σημαίνει ότι αν είσαι πάνω από 57 κιλά (ή 67/77/87/97) δεν μπορείς να νιώθεις αυτοπεποίθηση ή πρέπει να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλα σώματα επειδή δέχεσαι μονίμως πλύση εγκεφάλου από τις ρετουσαρισμένες φωτό των σόσιαλ.

Η παγκόσμια αγορά ενδυμάτων plus size αναμένεται να φτάσει τα 696,71 δις δολάρια ως το 2027.