Φαντάζεσαι έναν κόσμο στον οποίο ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα σταματούσε να μας χαρίζει συναυλιάρες και θα έβγαινε σε σύνταξη; Κανονικά όχι, αλλά ο καλλιτέχνης αποφάσισε να μας τρολάρει. Πρωταπριλιά αφού.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο καλλιτέχνης, ανακοίνωσε πως η φετινή του περιοδεία ακυρώνεται, μιας και ενημερώθηκε από το ΙΚΑ πως έχει πλέον συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα και πρέπει να συνταξιοδοτηθεί. Μην κρίνετε. Αν το διαβάζατε κάπως τεμπέλικα νοητικά, θα το πιστεύατε και εσείς. Το «πλάνο» του για τη σύνταξη θα ήταν να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική, να κάνει livestream εκπομπή μαγειρικής, να αράζει με τον Σωκράτη Μάλαμα, συντροφιά τσίπουρων και να αναλύουν ποιητές από τη Λατινική Αμερική. Στο μεταξύ, ας παίρνουμε ιδέες για τη δική μας σύνταξη. Αν πάρουμε δηλαδή.

«Λυπάμαι μεν που θα αφήσω το “σανίδι”, αλλά τώρα ανοίγονται τόσοι άλλοι ορίζοντες μπροστά μου», αναφέρει στο τέλος η ανακοίνωση -και καλά- αλλά ευτυχώς, ένας αστερίσκος ξεσκόνισε τη θολή μας σκέψη.

«* Καλό μήνα να έχουμε». ΟΚ, το χάψαμε σχεδόν.

Τι ακριβώς ανέφερε η πρωταπριλιάτικη ανάρτηση της σελίδας του Θανάση:

“ΑΚΥΡΗ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην έγκυρη και αδέσμευτη εφημερίδα «Λαρισαϊκό Βήμα» ο τραγουδοποιός μας αποκαλύπτει ότι τελικά η φετινή περιοδεία που είχε ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν θα πρέπει να ακυρωθεί.

«Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το αποτρέψω πια. Έγινε έλεγχος στα χαρτιά μου για συνταξιοδότηση πριν λίγες μέρες και μετά απ την εκκαθάριση στα ένσημα μου με ενημέρωσαν από το ΙΚΑ της περιοχής ότι έχω συμπληρώσει τα απαιτούμενα και θα πρέπει να συνταξιοδοτηθώ.

Ίσως βέβαια να είναι και ώρα να αφήσω πίσω μου τις περιοδείες και να ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική, που όπως σας είχα πει και σε παλαιότερη συνέντευξη μου, είναι το κρυφό μου πάθος. Μπορώ αντί να livestream συναυλίες να κάνω livestream εκπομπή μαγειρικής.

Ίσως, τώρα που θα έχω περισσότερο χρόνο, να πάω επιτέλους στην εκπομπή του φίλου μου Κωστή που απολαμβάνω κάθε εβδομάδα στην κρατική τηλεόραση.

Ίσως επιτέλους ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο που πάντα μου άρεσε, όχι σαν παίκτης προφανώς, αλλά γιατί όχι σαν πρόεδρος κάποιας ομάδας εδώ κοντά. Ήδη εδώ και μερικά χρόνια κάποιοι με παροτρύνουν να το κάνω και να στείλω ξανά την βασίλισσα του κάμπου εκεί που ανήκει.

Ίσως να αράξουμε με το Σωκράτη κάτω από’ τα πλατάνια του Μεταξοχωρίου πίνοντας τσίπουρο και αναλύοντας ποιητές του περασμένου αιώνα από τη Λατινική Αμερική όπως κάθε άλλος άλλωστε στην ηλικία μας.

Λυπάμαι μεν που θα αφήσω το “σανίδι” αλλά τώρα ανοίγονται τόσοι άλλοι ορίζοντες μπροστά μου.»

Πραγματικά λυπούμαστε πολύ με αυτή την εξέλιξη αλλά ευχόμαστε κάθε καλό στον κ. Παπακωσταντίνου.

*Καλό μήνα να έχουμε..”

Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως το εικαστικό που τη συνόδευε, με αυτό το τεράστιο “CANCELLED” πήγε το μυαλό μας αλλού και έναν τρόμο τον νιώσαμε.

Καλό μήνα και μην κάνετε τέτοιες πλάκες ρε παιδιά.