Το 3ο επεισόδιο του ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ είναι αφιερωμένο στην Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, η γνωστή σε όλους “OCD”. Πολλοί πιστεύουν πως ΙΔΨ έχει αυτός που πλένει τα χέρια του σχολαστικά- που με αυτή τη λογική, μετά τον κόβιντ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΨ– ή αυτός που θέλει να έχει οργανωμένο τον χώρο του. Όλα τα παραπάνω στερεότυπα έρχεται και τα κατεδαφίζει ορμητικά η σημερινή ξέφρενη καλεσμένη.

Η Γεωργία μας εξηγεί τη διαφορά μεταξύ ιδεοληψίας και ψυχαναγκασμού, την εσφαλμένη ταύτιση μεταξύ του κολλήματος που έχουμε με τα πεζοδρόμια και τις γραμμές και χαρακτηριστικού της ΙΨΔ (είναι πολύ λεπτή η γραμμή, χιχι), καθώς επίσης και την ενοχλητική αίσθηση που έχει κάθε φορά που κάποιος τοποθετεί σε διαφορετικό μέρος τα πράγματα της, αλλά και κάθε φορά που ο ήλιος αλλάζει θέση. Πραγματικά, ποιος τον μετακινεί; Παράλληλα, η Γεωργία μας μοιράζεται το φόβο της μην της πέσουν τα δικά της μαλλιά, του διπλανού τα μαλλιά, τα οικουμενικά μαλλιά. Είναι ο Will Smith της ΙΔΨ, με την ειδοποιό διαφορά ότι υπερασπίζεται τα μαλλιά, χωρίς βία. Και αν αυτό σας ακούγεται αλλόκοτο, υπάρχει και τόπερ: Η Γεωργία πιστεύει πως κάθε φορά που πλέκει, πυροβολάει κιόλας. Και κάπως έτσι η βιομηχανία της μόδας συνεργάζεται με τη βιομηχανία του πολέμου.

Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό της Γεωργίας μοιάζει να βρίσκεται εγκλωβισμένος ένας improviser που δημιουργεί διάφορα σενάρια, αλλά όχι παιδιά, είναι ΙΔΨ. Ανακαλύψτε και εσείς τον σουρεάλ κόσμο της Γεωργίας, πατώντας το play τώρα. Όχι ντάξει, παιδιά, χωρίς ψυχαναγκασμό. (Γιατί όλα τα call to action πρέπει να είναι αγχωτικά;!).

Kαλή ακρόαση. 

ΥΓ1: Η Δήμητρα ακόμα περιμένει τη Γεωργία να της φτιάξει την ντουλάπα.
ΥΓ2: Το επεισόδιο έχει διάρκεια στρογγυλού αριθμού.