Η εποχή των Targaryen πλησιάζει στις οθόνες μας. Το HBO μάς κρατούσε αγωνία όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο είχε ανακοινώσει ότι η πρεμιέρα του House of the Dragon, του πολυαναμενόμενου prequel του Game of Thrones θα γινοταν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022. Πλέον έχουμε οριστική ημερομηνία, λίγο νωρίτερα μάλιστα από ό,τι την περιμέναμε. 

Στις 21 Αυγούστου, με τη ζέστη και εμάς στις παραλίες, θα δούμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς που θα αφηγείται την ιστορία μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες οικογένειες του φανταστικού κόσμου του George R. R. Martin. Φυσικά, στ HBO Max, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας.

https://twitter.com/hashtag/HouseoftheDragon?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η πλοκή της νέα σειράς τοποθετείται περίπου 200 χρόνια νωρίτερα από την εποχή που εκτυλίσσεται το Game of Thrones και καταγράφει τις λαμπρές ημέρες του οίκου των Taragryen, όταν ήταν οι κυρίαρχοι στο Westeros έχοντας εγκαθιδρύσει τη δική τους αυτοκρατορία. Πιο συγκεκριμένα, θα παρακολουθήσουμε τα γεγονότα που οδηγήσαν στο επόμενο βιβλίο της saga, το “Dance of the Dragons”, δηλαδή μέχρι τον εμφύλιο που ξέσπασε στους κόλπους της οικογένειας.

Πέρα από τα teaser trailers, έχουν ήδη κυκλοφορήσει και φωτογραφίες από τα γυρίσματα. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι η πριγκίπισσα Rhaenyra (Emma D’Arcy), το πρώτο παιδί που μπορούσε να πετάξει με δράκους, ο βασιλιάς Viserys (Paddy Considine), ο πρίγκηπας Daemon (Matt Smith), θείος της Rhaenyra, το “χέρι” του Βασιλιά Otto Hightower (Rhys Ifans) και η κόρη του Alicent (Olivia Cooke), καθώς και ο λόρδος Corlys Velaryon (Steve Toussaint), ο πιο γνωστός και επιδέξιος καπετάνιος και εξερευνητής στην ιστορία του Westeros.

Πέραν της ημερομηνίας της πρεμιέρας δόθηκαν στην δημοσιότητα και μία σειρά από νέες φωτογραφίες.

House of the Dragon
 
 
House of the Dragon

 

House of the Dragon

 

House of the Dragon

 

House of the Dragon

Η  Rhaenys έμεινε στην ιστορία ως η βασίλισσα που δεν υπήρξε ποτέ. Ήταν σύζυγος του Corlys και παρέδωσε τον σιδερένιο θρόνο για χάρη του ξάδελφού της, του Viserys.

 

House of the Dragon

 

House of the Dragon

Ο George R. R. Martin είχε εμπλοκή στο πολύ αρχικό στάδιο της μεταφοράς του σεναρίου για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς, ωστόσο ως showrunners αναφέρονται οι Ryan Condal (Colony, Rampage) και ο Miguel Sapochnik (είχε σκηνοθετήσει επεισόδια του Game of Thrones). Ο ίδιος ο Martin έχει αποκαλύψει ότι η πρώτη σεζόν θα έχει 10 επεισόδια και όπως αναφέρει η πρεμιέρα θα είναι σκοτεινή, συναισθηματικά έντονη και αιματηρή.

Ανυπομονούμε. Μάλλόν θα πρέπει να αλλάξουμε τις άδειες μας για το καλοκαίρι, αλλά χαλάλι.

 

House of the Dragon