Όποιος παρακολουθώντας το Euphoria έχει νιώσει ένας μικρός άγγελος και έχει κάνει την παρορμητική κίνηση να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει στους γονείς του «μαμά, μπαμπά, ήμουν ένα μικρό, ήσυχο θαύμα στην εφηβεία», ας σηκώσει το χέρι του. Γιατί, διάολε, εμείς το μάξιμουμ που έχουμε κάνει από ακρότητες στα 16 ήταν να πούμε πως πηγαίνουμε να αγοράσουμε ένα βοήθημα για τα μαθηματικά και να επιστρέφουμε τελικά με piercing στη μύτη.

Στο Euphoria η εφηβεία είναι άγρια και ωμή. Η γονεϊκή παρουσία τις περισσότερες φορές κινείται στον χώρο ως βάρος, παρά ως βοήθεια και αίσθημα ασφάλειας. Οι χαρακτήρες ζουν την εφηβεία τους στα άκρα και πολλοί από αυτούς μπαίνουν σε καταστάσεις που σου προκαλούν άγχος, γιατί ποτέ δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς κάποιον σε στερητικό σοκ από τα ναρκωτικά. Ειδικά όταν είναι 16 ετών.

Με ένα poll στο Instagram σας ρωτήσαμε ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες της σειράς και από τις αντιδράσεις σας μάθαμε και ποιοι είναι οι λιγότερο αγαπημένοι σας. Από τη Ρου, τη Τζουλς, τη Μάντι, την Κάσι, τον Νέιτ, τον πατέρα του, Καλ, τη Λέξι, τον Φεζ, τον Άστρεϊ, τον Έλιοτ και τη Faye, διαλέξατε ποιους προτιμάτε και κάπως έτσι καταλήξαμε στους 3 αγαπημένους σας, με βάση τις συνολικές ψήφους, αλλά και στους λιγότερο αγαπημένους. Συμπέρασμα: δεν σας κρίνουμε, αλλά έχουμε τις ενστάσεις μας.

Οι αγαπημένοι χαρακτήρες του Euphoria

Ρου

Η Ρου, την οποία υποδύεται η Ζεντάγια, είναι η αφηγήτρια του Euphoria. Είναι εθισμένη στα ναρκωτικά, τη γνωρίζουμε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς να βγαίνει από κέντρο απεξάρτησης, χωρίς καμία πρόθεση να μείνει καθαρή. Κάποια στιγμή βρίσκει το κίνητρο να το κάνει, αλλά όταν το «κίνητρο» την αφήνει πίσω φεύγοντας με το τρένο, η Ρου βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στους εθισμούς. Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως μας «χάρισε» και μερικά από τα πιο σκληρά επεισόδια στη δεύτερη σεζόν, εκτός αν εσάς, η εικόνα μιας 17χρονης να παλεύει με στερητικό σύνδρομο, δεν σας προκαλεί κόμπο στο στομάχι.

Φεζ

Ο Φεζ είναι βαποράκι. Ας το πούμε με το όνομά του. Στα πρώτα επεισόδια απορείς γιατί τον συμπαθείς, όντας πεπεισμένος πως θα αποτελέσει έναν χαρακτήρα που θα μισήσεις και μπουμ, μετά τον λατρεύεις. Για πάντα. Το παιδί «κληρονόμησε» τη δουλειά του από τη γιαγιά του, μεγάλωσε ένα μωρό το οποίο θεώρησε αδερφό του, αποκαλεί τη Ρου οικογένεια (το ότι της πουλάει ναρκωτικά ας μην το συζητήσουμε) και μας έκανε τη χάρη να πλακώσει τον Νέιτ στο ξύλο σε μια από τις ομολογουμένως πιο αμήχανες σκηνές της σειράς.

Άλι 

Στο poll μας βοηθήσατε τον Άλι να κερδίσει τον Νέιτ και τον Έλιοτ, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: δεν είχε και τρελό ανταγωνισμό. Πρώην εθισμένος στα ναρκωτικά, έχει έρθει κοντά στη Ρου και πρακτικά, αποτελεί αυτό ακριβώς που χρειάζεται: κάποιον που να ξέρει «πώς είναι». ΟΚ, ο Άλι έχει το σκοτεινό του παρελθόν και τα μυστικά του, αλλά αν δεν τα είχε, θα μιλούσαμε για ένα κακογραμμένο σενάριο αυτή τη στιγμή.

Ποιος μας έλειψε από αυτή τη λίστα;

Η Λέξι, ρε παιδιά. Η Λέξι.

Οι λιγότερο αγαπημένοι σας χαρακτήρες του Euphoria

Τζουλς

Η Τζουλς μπαίνει στις ζωές μας παράδοξα. Είναι ένα τρανς κορίτσι, με σκοτεινή παιδική ηλικία, που μετακομίζει στα «κλειστοφοβικά», όπως λέει, «προάστια». Γενικώς, θα λέγαμε πως η Τζουλς έχει όρεξη για ζωή, κάτι που λείπει από το υπόλοιπο παρεάκι του Euphoria. Παρόλα αυτά, δεν είναι από τους αγαπημένους σας χαρακτήρες. Ίσως γιατί αγαπάτε υπερβολικά πολύ τη Ρου και θεωρείτε τη Τζουλς την καταστροφή της.

Άστρεϊ

Ο Άστρεϊ βρέθηκε παρατημένος στο σπίτι της dealer γιαγιάς του Φεζ και έμεινε εκεί. Έχει Άσπεργκερ και ενώ αυτό είναι ένα στοιχείο που στη σειρά δικαιολογεί το πώς γίνεται ένα 8χρονο να είναι «συνεργάτης» του οποιουδήποτε, δεν τον κάνει και το πιο εύκολο πλάσμα στον κόσμο. Ναι, ο Άστρεϊ είναι σκληρός. Ή μήπως «ήταν;».

Κατ

Δεν τη συμπαθείτε την Κατ, αλλά υποψιαζόμαστε πως απλώς τη βαριέστε. ΟΚ, είναι plus size, είναι μια από τις πιο έξυπνες πρωταγωνίστριες της σειράς, μας έχει προσφέρει σκηνάρες, αλλά μάλλον είναι πολύ κοντά σε χαρακτήρα πραγματικής ζωής για να ξεχωρίζει στον βίαιο και γεμάτο τριπαρίσματα σύμπαν του Euphoria.

Ποιος μας έλειψε από αυτή τη λίστα; 

Η Κάσι.