Μια μέρα μετά το περιστατικό, και αφού η σκόνη έχει πέσει, φανς του Family Guy ισχυρίζονται πως η σειρά είχε προβλέψει καιρό πριν το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ.

Από χθες, ο Γούιλ Σμιθ έχει κυριαρχήσει στις συζητήσεις μας, στον δημόσιο διάλογο, στους τίτλους των μέσων. Ο ηθοποιός, μετά από ένα άκομψο αστείο εις βάρος της συζύγου του, σηκώθηκε, ανέβηκε στη σκηνή των Όσκαρ και χαστούκησε τον Κρις Ροκ. Τον πομπό του -καθόλου- αστείο. Έπειτα, ανεβαίνοντας επίσημα αυτή τη φορά, για να παραλάβει το Όσκαρ του Α’ Ανδρικού Ρόλου, ζήτησε, γεμάτος δάκρυα στα μάτια, συγγνώμη από τους διοργανωτές των Βραβείων, ενώ λίγες ώρες αργότερα, με μια δημοσίευσή του, ζήτησε συγγνώμη και από τον ίδιο τον Κρις Ροκ για την παρορμητική, βίαιη συμπεριφορά του. 

Τη στιγμή που αρχίσαμε να κάνουμε το zoom out της λογικής, αρχίζοντας να αναρωτιόμαστε γιατί για 24 ώρες και κάτι υπεραναλύσαμε με κάθε δυνατό τρόπο το πώς ένας ηθοποιός έχασε την ψυχραιμία του και κάθε επαφή με την όποια προσπάθεια διάσωσης της εικόνας του και χτύπησε έναν άλλο άντρα, τη στιγμή που, ας πούμε, η Μαριούπολη έπεσε και η κλιματική κρίση μαίνεται, οι φανατικοί του Family Guy αποφάσισαν να κάνουν viral ένα κλιπ της σειράς, υποστηρίζοντας πως η σειρά είχε προβλέψει το χαστούκι που έκανε όντως θέμα φέτος τα βραβεία Όσκαρ. 

Το βίντεο αρχικά ανέβηκε στο Twitter από χρήστη με user name, Yostin Teja. Σε αυτό, ο πρωταγωνιστής του Family Guy, Πίτερ Γκρίφιν, φαίνεται να περπατά εξαγριωμένος στον διάδρομο με το κόκκινο χαλί, ανάμεσα στους παρεβρισκόμενους σε μια τελετή, να πλησιάζει κάποιον που κρατάει ένα μικρόφωνο και να τον χτυπάει. Ναι, το σκηνικό θυμίζει Όσκαρ. Και το χτύπημα θυμίζει Όσκαρ 2022. Ας το παραδεχτούμε. Το βίντεο μετρά ήδη 1.5 εκατομμύρια προβολές με πολλούς φανς να είναι πεπεισμένοι πως αποτελεί ένα spoiler της χθεσινής “στιγμής” του Σμιθ, την οποία stand up comedians σε χθεσινό ρεπορτάζ της Ζωής Δημητρίου θεώρησαν άξια για Όσκαρ Καφρίλας

Τσέκαρε το στιγμιότυπο εδώ: 

https://t.co/lSQ028jj9T