Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σήμερα θα μιλούσαμε για μερικές από τις ταινίες που βραβεύτηκαν στα Όσκαρ ή για μερικές από τις ερμηνείες που δικαίως ή αδίκως κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο. Ίσως μιλούσαμε επίσης για τον χορό της Ούμα Θέρμαν με τον Τζον Τραβόλτα που μας γύρισε πίσω στα χρόνια του Pulp Fiction όσο ο Σάμιουελ Λ. Ο Τζάκσον έκανε τον πρόλογό του. Βέβαια, όταν ένα χαστούκι είναι το θέμα των ημερών, δεν μπορεί να ασχοληθεί και τόσο με τα παραπάνω.

Η κίνηση του Γουίλ Σμιθ να χτυπήσει τον Κρις Ροκ μετά το πολύ κακό του αστείο για τη γυναίκα του πρώτου, Τζέιντα Πίνκετ, επισκίασε την τελετή και είναι από τις στιγμές που έρχονται στο μυαλό μας κάθε φορά που κάποιος παρουσιαστής ανεβαίνει στη σκηνή και «πειράζει» τους λαμπερούς αστέρες με τα αστεία του.

Σχεδόν 24 ώρες μετά το πρωτόγνωρο αυτό σκηνικό, ο Γουίλ Σμιθ αποφάσισε να ζητήσει επιτέλους μια κανονική συγνώμη, χωρίς να ρίξει την ευθύνη στην «υπερβολική αγάπη» του για τη γυναίκα του και την οικογένειά του. Με την ανάρτησή του στα social media, λοιπόν, αυτή τη φορά ζήτηση συγνώμη και από τον Κρις Ροκ, κάτι που δεν έκανε μετά την παραλαβή του βραβείου Όσκαρ.

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία εις βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την ιατρική κατάσταση της Jada ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά. Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Κρις. Ξεπέρασα τα όρια και ήμουν λάθος. Νιώθω ντροπιασμένος και οι πράξεις δεν αντιπροσωπεύουν τον άνθρωπο που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της εκπομπής, τους θεατές και όσους έβλεπαν στον κόσμο. Θα ήθελα να απολογηθώ στην οικογένεια Γουίλιαμς και σε αυτή του Κινγκ Ρίτσαρντ. Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα άλλο υπέροχο ταξίδι για όλους μας».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)