«Όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και ουσιαστικά καταλάβαμε ότι ξεκίνησε η τουριστική σεζόν.

«Γενικότερα όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πανδημίας. Όσο δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί για να μην μας περνάνε για ηλίθιους ότι την 25η Μαρτίου μετρήσαμε 45 θανάτους και 16.234 νέα κρούσματα ενώ 346 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί, επίσης, η δήλωση του υπουργός Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι όλα τα μέτρα που θα αρθούν μέχρι το καλοκαίρι θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Σημείωσε πως «δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, μιλάμε για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού». Ο υπουργός πρόσθεσε στον ΑΝΤ1 ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος, σύμφωνα και με τον ΠΟΥ, ο κορωνοϊός να επιστρέψει επιθετικά.

 

Κλεισιμό ματιού της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους;

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά και αυτό που εξετάζεται είναι για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του, αλλά αυτό θα τύχει συγκεκριμένης συζήτησης στην επιτροπή των ειδικών και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Επανέλαβε ότι αναστέλλονται, από 15 Απριλίου έως 31 Αυγούστου, τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και το μέτρο θα επανεξετασθεί από Σεπτέμβριο και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάση της επιδημιολογικής κατάστασης.