Ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος έκλεισε τα 60 χρόνια ζωής, είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Όχι μόνο των τελευταίων χρόνων, αλλά όλων των εποχών. Οι ταινίες του χαρακτηρίζονται συχνά από βία, μη γραμμική αφήγηση και τρομερούς διαλόγους με αποτέλεσμα να επινοηθεί ο όρος “Tarantino-esque” για να χαρακτηριστεί κάπως το κινηματογραφικό του στιλ. Ο Ταραντίνο έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα αποσυρθεί μετά τη 10η ταινία του, αλλά όλοι μας ελπίζουμε να αλλάξει γνώμη.

Ενώ οι ταινίες του σκηνοθέτη είναι γνωστές, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες για την καριέρα και την προσωπική του ζωή που το κοινό δεν γνωρίζει. Ακολουθούν 5 πράγματα για τον Κουέντιν Ταραντίνο που μάλλον δεν γνωρίζατε, με αφορμή τα γενέθλιά του.

https://www.youtube.com/watch?v=X6MUbRZSg80

Εμπνεύστηκε το Death Proof από τον φόβο του για τα τροχαία ατυχήματα

Το Death Proof είναι η μόνη ταινία τρόμου στον κατάλογο του εμβληματικού σκηνοθέτη. Αν και δεν τα πήγε και τόσο καλά στο box office, θεωρείται αριστούργημα από τους κριτικούς κινηματογράφου. Η ταινία ακολουθεί έναν άντρα με το όνομα Stuntman Mike (Κερτ Ράσελ), ο οποίος απολαμβάνει να σκοτώνει γυναίκες πέφτοντας στα αυτοκίνητά τους με το τροποποιημένο όχημά του. Ο Ταραντίνο εμπνεύστηκε το σενάριο αφού αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο Volvo. Μίλησε σε έναν φίλο του για τον μεγαλύτερό του φόβο, να πεθάνει σε τροχαίο και στη συνέχεια, ο φίλος του είπε ότι μπορούσε απλώς να δώσει το αυτοκίνητο σε μια ομάδα κασκαντέρ και για περίπου 15.000 δολάρια, θα μπορούσαν να του το κάνουν «τεθωρακισμένο».

via GIPHY

Είναι αυτοδίδακτος

Ο Ταραντίνο έμαθε πώς να γυρίζει ταινίες ενώ εργαζόταν σε ένα βίντεο κλαμπ. Περνούσε ώρες βλέποντας ταινίες ενώ ήταν στη δουλειά και μάθαινε πολλά από αυτές. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ανακάλυψε την αγάπη του για τις γαλλικές αστυνομικές ταινίες του Νέου Κύματος και του Χονγκ Κονγκ ενώ ήταν στο κατάστημα. Αργότερα θα ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία που είχαν χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις ταινίες ενώ γύριζε τις δικές του. Μάλιστα, ήταν πάντα ειλικρινής σχετικά με αυτό, λέγοντας ότι: «κλέβω από κάθε μεγάλη ταινία που γυρίστηκε ποτέ». Ο Ταραντίνο, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στο βίντεο κλαμπ όταν ήταν 22 ετών, έγραψε επίσης τα σενάρια για το Natural Born Killers και True Romance κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί.

via GIPHY

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Κορυφαίοι σκηνοθέτες μοιράζονται τα αγαπημένα τους τραγούδια. Το αγοράζουμε

Οι 10+1 πιο εμβληματικοί χαρακτήρες του Κουέντιν Ταραντίνο

Ο Ταραντίνο αποκαλύπτει την αγαπημένη του σειρά και κάπως μας στεναχώρησε