Αναβρασμός επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες στα social media αλλά και στα συντηρητικά Μέσα τα οποία ασχολούνται εντόνως με τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία ή καλύτερα, τη συναυλία ειρήνης στις 29 Μαρτίου στα Προπύλαια. Όπως διαβάζουμε, πολλοί ενοχλήθηκαν που στην αφίσα δεν διακρίνονται οι λέξεις «Ουκρανία» και «Πούτιν», με μεγάλη μερίδα του κόσμου που προέρχεται κυρίως από τη δεξιά πλευρά της ιστορίας, να μιλά για «ξέπλυμα» του Ρώσου προέδρου.

Ενώ πιστεύαμε ότι σήμερα, 25η Μαρτίου, θα ηρεμήσουν αυτές οι φωνές και θα δώσουν όση ενέργεια τους έχει απομείνει στην τόνωση του πατριωτικού τους ενστίκτου, τα άτομα αυτά δεν κατάφεραν τελικά να εσωτερικεύσουν την ενόχλησή τους και έτσι, την ώρα που βουτούν τον μπακαλιάρο στην σκορδαλιά, επαναφέρουν το ζήτημα στο πάνω ράφι της επικαιρότητας. Ένας από τους πολλούς ήταν και ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Έλληνας μίμος του Έλβις Πρίσλεϊ, πήρε θέση και σχολίασε τη συναυλία ειρήνης αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τους συναδέλφους του που «χαλούν την πιάτσα».

https://www.youtube.com/watch?v=LZfACTJLrxk

«Έπεσα από τα σύννεφα μόλις έμαθα ότι 34 καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν υπέρ της ειρήνης. Όχι γιατί θα τραγουδήσουν υπέρ της ειρήνης, αλλά γιατί δεν αναφέρεται πουθενά η Ουκρανία στην αφίσα. Δε ξέρω, μου φάνηκε κάπως υποκριτικό. Όλα τα δήθεν προοδευτικά Μέσα έγραφαν ότι ξεπλένω τον Λιγνάδη με τις δηλώσεις μου, τώρα γιατί δεν μιλούν για το ξέπλυμα που κάνουν όλοι αυτοί στον Πούτιν; Δεν με ενδιαφέρει που η “Αλληλεγγύη για Όλους” είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή πως καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”, στην αφίσα δεν είδα τίποτα. Εγώ αυτό κρατάω γιατί αυτό με συμφέρει. Τα ίδια προοδευτικά μέσα επιτέθηκαν και στον μελλοντικό μας πρωθυπουργό που τόνισε το αυτονόητο. Κανένας σεβασμός (ΛΟΛ).

Επίσης δεν μου άρεσε το γεγονός ότι θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς. Έτσι χαλάει η πιάτσα. Σκεφτείτε να πήγαινα να τραγουδήσω υπέρ της ειρήνης χωρίς να πάρω ούτε ένα ευρώ. Μπορείτε να φανταστείτε την Φραν Λίμποουιτς να μιλάει χωρίς να την πληρώνουν; Ε, το ίδιο πράγμα είναι. Φυσικά και την γνωρίζω την Φραν Λίμποουιτς, έχω και εγώ Netflix. Τώρα την έμαθα αλλά μου αρέσει να το παίζω ψαγμένος. Στον ελεύθερό μου χρόνο βλέπω σειρές και ζωγραφίζω. Τα έχετε δει τα έργα μου στο Insta, ε; Κάτια μου, φιλιά πολλά, ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου και ποστάρεις τα έργα μου. Πρόσφατα μάλιστα, πριν λίγους μήνες δηλαδή, έκανα το πορτρέτο του Κώστα Μπακογιάννη. Το πούλησα πάνω από 200.000 ευρώ.

Τον συμπαθώ πολύ τον Κώστα. Εκείνος δεν θα διοργάνωνε ποτέ μια τόσο αισχρή συναυλία. Του αρέσει να σπαταλά χρήματα χωρίς ουσιαστικό λόγο, να βλέπει πολλά φώτα, 3D σχέδια κλπ. Γενικά του αρέσει να προσφέρει θέαμα στον απλό λάο. Για παράδειγμα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τραγούδησα 17 ολόκληρα λεπτά για τα ΜΑΤ στο λόφο του Λυκαβηττού. Όλοι αυτοί που θα τραγουδήσουν στα Προπύλαια για ποιον θα τραγουδήσουν; Για την ειρήνη έτσι γενικά και αόριστα; Ελάτε τώρα…

Εμένα μου αρέσει να παίρνω ξεκάθαρη θέση. Το ίδιο έκανα και με τον Λιγνάδη, το ίδιο έκανε και με το δημοψήφισμα του 2015 όταν κατέβαινα στους δρόμους υπέρ του “ΝΑΙ”. Λίγες μέρες πριν έμαθα και τη λέξη “ισαποστάκιας”. Εγώ δεν θέλω να είμαι ένας τέτοιος. Με τον Κώστα Μπακογιάννη την Ουκρανία λοιπόν. Όχι στις συναυλίες ειρήνης που δεν γράφουν με μεγάλα γράμματα ΟΥ-ΚΡΑ-ΝΙΑ στην αφίσα και βάζουν τον κόσμο να σκέφτεται για ποιο λόγο διοργανώθηκε κάτι τέτοιο.

Τώρα με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να φύγω γιατί έχω παρκάρει έξω από το Ηρώδειο και θα μου κόψουν καμιά κλήση»

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας