Ο αυνανισμός είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και σεξουαλικότητας αλλά εμείς (ως κοινωνία) έχουμε καταφέρει να εφεύρουμε δεκάδες πραγματικά μύθους μόνο και μόνο για να ενοχοποιούμε τους εαυτούς μας και να νιώθουμε άσχημα όποτε το κάνουμε.

Δεν είσαι ο μόνος που το κάνει

Σκεφτείτε ότι κυριολεκτικά όλοι το κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι ο αυνανισμός είναι πολύ συνηθισμένος, αλλά όχι καθολικός. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 94% των ανδρών και το 85% των γυναικών το έχουν κάνει, έστω μια φορά.

Ο αυνανισμός κάνει κακό στην υγεία σας

Ο αυνανισμός δεν επηρεάζει την απόδοσή σας στο ποδόσφαιρο, το γήπεδο, τον αθλητισμό γενικότερο, ούτε την υγεία σας.

Θα καταστρέψετε την ικανότητά σας να απολαμβάνετε το σεξ

Ο αυνανισμός μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι σας αρέσει και να επικοινωνείτε καλύτερα στο κρεβάτι.

Ο αυνανισμός μειώνει την τεστοστερόνη σας

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ο αυνανισμός ή το σεξ επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης σας μακροπρόθεσμα. Οι ορμόνες κυμαίνονται από ώρα σε ώρα και από μέρα σε μέρα (για να μην αναφέρουμε μηνιαία αν έχετε κύκλο). Οπότε όχι, ο αυνανισμός δεν θα μειώσει την τεστοστερόνη σας ούτε θα σας κάνει φαλακρούς.

Δεν μπορείς να εθιστείς στον αυνανισμό

Η μόνη περίπτωση που αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα είναι εάν αυνανίζεστε τόσο πολύ που παρεμβαίνει στην καθημερινότητά σας, κάτι που μπορεί να συμβαίνει εάν ο αυνανισμός είναι μια ψυχαναγκαστική συμπεριφορά για εσάς. Με άλλα λόγια, αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα μιας κατάστασης ψυχικής υγείας και όχι η αιτία μιας πάθησης. Μιλήστε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας εάν αυνανίζεστε τόσο πολύ που σας προκαλεί στενοχώρια, καταλαμβάνει περισσότερο από μία ώρα της ημέρας σας και παρεμβαίνει στην εργασία ή την κοινωνική σας ζωή.

Ο αυνανισμός προκαλεί καρκίνο του προστάτη

Όσοι εκσπερμάτιζουν περισσότερο είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Δεν είναι φυσιολογικό να αυνανίζεσαι αν είσαι σε σχέση

Οι παντρεμένες/ δεσμευμένες/ σε σχέση γυναίκες που μπορούν να έρθουν σε οργασμό από τον αυνανισμό έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή από τις παντρεμένες που δεν το κάνουν.