Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε μεγάλες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης εδώ και χρόνια — αλλά δεν είχαν συναντηθεί ποτέ πριν. Τώρα επιτέλους, συνέβη: η Amazon πλήρωσε 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την MGM Holdings, το στούντιο του Χόλιγουντ που φέρνει τον Τζέιμς Μποντ στις οθόνες μας, έχει τις ταινίες Pink Panther και την τηλεοπτική σειρά The Handmaid’s Tale .

https://t.co/sE00vPp4zz

Ας τα κάνουμε πενταράκια

Η MGM προσπαθεί να πουλήσει τον εαυτό της εδώ και χρόνια. Η Amazon φτιάχνει και αγοράζει τις δικές της τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από το 2013 — την ίδια χρονιά που το Netflix ξεκίνησε τη ροή των δικών του περιεχομένου με το House of Cards . Χωρίς την ίδια επιτυχία. Οι προσπάθειες της Amazon να εισβάλει στο Χόλιγουντ ήταν αποτυχημένες, παρά το γεγονός ότι ο Τζεφ Μπέζος έχει ξοδέψει πολλά για να τα καταφέρει.

Η Amazon δεν θέλει να ανταγωνιστεί το Netflix

Ή τις άλλες μεγάλες εταιρείες για τον χρόνο παρακολούθησης και τα χρήματα των συνδρομητών. Θέλει απλώς να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο και να ξοδέψετε κάποια χρήματα. Για χρόνια, ο Μπέζος έλεγε ότι δίνοντάς μας πράγματα όπως το Transparent μας έκανε πολύ πιο πιθανό να κολλήσουμε και να παραγγείλουμε ένα ζευγάρι παπούτσια — ή τουλάχιστον να συνεχίσουμε να πληρώνουμε συνδρομή για το Prime. Οπότε η Amazon δεν θέλει να κυριαρχήσει στο Χόλιγουντ.

https://t.co/RAitYH2jtB

Άρα;

Η MGM δίνει στην Amazon μια αναγνωρίσιμη μπράντα -που όλοι έχουν ακούσει και θέλουν ακόμα να παρακολουθήσουν – τον Τζέιμς Μποντ . Η MGM κατέχει τα δικαιώματα του Rocky. Πουληστερά πράγματα δηλαδή.

 

https://t.co/ruPgEVZ1nM

Κάποτε η Disney και όλες οι άλλες μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης επέτρεπαν σε streamers όπως το Netflix και η Amazon να δανείζονται τις παλιές τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες τους, αλλά αυτές οι μέρες τελείωσαν . Η Sony, για παράδειγμα, που συνήθιζε να φτιάχνει ταινίες για όλους, είναι πλέον εκτός παιχνιδιού επειδή έχει μακροπρόθεσμες συμφωνίες με το Netflix και τη Disney. Η Amazon έπρεπε να αγοράσει κάτι.