Λίγες σχέσεις συγκρίνονται με αυτές που έχουμε με τα αδέρφια μας. Μιλάμε για μια σχέση αγάπης και «μίσους», με τα πάνω και τα κάτω της, με πολλά δάκρυα, νεύρα και διαφορές αλλά και πολλές χαρές -κυρίως χαρές. Καθώς όμως μεγαλώνουμε, η «αναγκαστική» συντροφικότητα της παιδικής ηλικίας παύει να ισχύει. Ο καθένας επιλέγει το πώς θα πορευτεί, ποιον δρόμο θα επιλέξει να περπατήσει για να πετύχει τους στόχους του. Τότε λοιπόν τίθεται το ερώτημα: πόσο καλά γνωριζόμαστε τελικά;

Η δεύτερη μονογραφία της Βρετανίδας φωτογράφου Francesca Allen εξερευνά αυτά τα θέματα από κοντά, μέσα από τον φακό της, τον οποίο στρέφει στη μικρότερη αδερφή της, την Alida και μέσα από εκεί προσπαθεί να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

Στο I’d like to get to know you, οι δύο αδερφές «επαναλαμβάνουν» τη σχέση τους μέσα από μια σειρά από σκηνοθετημένες λήψεις με φόντο το ηλιόλουστο καλοκαίρι του αγροτικού Ντέβον της Αγγλίας. Είναι ένα γλυκόπικρο ντοκουμέντο οικογενειακών δεσμών που έγιναν και πάλι πραγματικότητα. Και καθώς το βλέμμα μας πέφτει πάνω στις αδερφές, γινόμαστε μάρτυρες μιας αλλαγής όχι μόνο στο πώς βλέπουν η μία την άλλη, αλλά και στο πώς νιώθουν επίσης.

Γιατί αποφάσισε η Francesca Allen να κυκλοφορήσει αυτό το βιβλίο; Διότι της αρέσει να δουλεύει σε έργα για μεγαλύτερες περιόδους με κάτι απτό στο τέλος. Όπως και στο πρώτο της βιβλίο, αφιέρωσε πολύ χρόνο δημιουργώντας τις εικόνες και ένιωσε πως αυτή η δουλειά έπρεπε να περάσει στο χαρτί.