«Γυναικοκτονία που απετράπη». Έτσι χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε χωριό του Ηρακλείου Κρήτης. Υπό άλλες συνθήκες, αυτή τη στιγμή θα κάναμε λόγο για ακόμα μια γυναικοκτονία

Μια γυναίκα, λίγο πριν τον θάνατο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, οι διασώστες τη βρήκαν γυμνή, σε ένα στρώμα, με τον σύζυγό της και φερόμενο δράστη να έχει αφήσει ανοιχτή μια φιάλη γκαζιού. «Μύριζε όχι μόνο ο χώρος, αλλά και η ίδια γκάζι», ανέφερε εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας όπου μεταφέρθηκε η γυναίκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του creta24.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι γνωστές ως τώρα, η γυναίκα ήταν αναίσθητη για 4 ή 5 μέρες, δίνοντας μάχη να κρατηθεί στη ζωή από τα χτυπήματα του συζύγου της. Αυτό που οδήγησε στον εντοπισμό της ήταν η ανησυχία των παιδιών της, που ζουν στη Γερμανία και είχαν μέρες να της μιλήσουν.

Τα παιδιά, ανήσυχα που εδώ και ημέρες δεν είχαν μιλήσει με τη μητέρα τους, με τον πατέρα τους να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να μην τα φέρει σε επαφή μαζί της, κάλεσαν έναν φίλο τους που ζει στην Ελλάδα και του ζήτησαν να αναζητήσει τη μητέρα τους και να διαπιστώσει ότι είναι καλά. Ο άνδρας κάλεσε το 112, το οποίο ενημέρωσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί, μπαίνοντας στο σπίτι του ζευγαριού, βρήκαν τη γυναίκα ημιθανή, με χτυπήματα σε όλο της το σώμα και με μηδενικό σφυγμό. 

Όλοι όσοι έχουν καταθέσει εις βάρος του μιλούν για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που έχει επιδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά. 

Η 56χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εισήχθη αρχικά σε ΜΕΘ και πλέον νοσηλεύεται σε κλινική. 

Μέχρι και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σύγχυση, όσο τα μέσα επιμένουν να την αποκαλούν «άτυχη». Λες και το αν θα πέσεις στα χέρια της χειρότερης εκδοχής της πατριαρχίας και της βίας είναι θέμα τύχης και όχι θέμα του πώς έχει δομηθεί αυτή η κοινωνία. 

Σε ό,τι αφορά τον 62χρονο δράστη, αστυνομική πηγή ανέφερε πως πλέον «τα στόματα ανοίγουν» και πως όλοι όσοι έχουν καταθέσει εις βάρος του μιλούν για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που έχει επιδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά.