Μια οπτική ψευδαίσθηση έχει προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες των social media. Όχι γιατί είναι κάτι σημαντικό, αλλά γιατί όλοι εμείς οι αργόσχολοι πρέπει με κάτι να ασχοληθούμε τα απογεύματα της Κυριακής και τα πρωινά της Δευτέρας. Έτσι, της δώσαμε λίγη παραπάνω σημασία, όπως κάναμε και την προηγούμενη φορά με μια άλλη οπτική ψευδαίσθηση που έγινε viral.

Η ανάρτηση που κοινοποιήθηκε λοιπόν πριν από μερικές ώρες αναφέρεται στη χρήση του δεξιού και του αριστερού εγκεφαλικού ημισφαιρίου, ανάλογα με το τι βλέπει κανείς στη φωτογραφία. Σε αυτή, σύμφωνα πάντα με τη λεζάντα, υπάρχει κάτι ανάμεσα σε ψάρι και μια γοργόνα. Δεν ήθελε και πολύ το Twitter, χωρίστηκε στα δύο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι είδαν εντελώς διαφορετικά ζώα από αυτά της λεζάντας, χωρίς φυσικά να αναφέρουν ούτε τη γοργόνα ούτε το ψάρι. Η J.K. Rowling, για παράδειγμα, είδε έναν γάιδαρο.

https://t.co/a60ccFCQ2G

Ο γνωστός κωμικός David Baddiel, είδε επίσης έναν γάιδαρο. Στη συνέχεια ωστόσο μπήκαν στο παιχνίδι ο Jonathan Ross και η Amanda Abbington γράφοντας πως στην εικόνα βλέπουν μία φώκια.

https://t.co/OReES5yl2J

Ενώ η εικόνα έχει γίνει viral αφού δήθε αποκαλύπτει ποια πλευρά του εγκεφάλου σας είναι κυρίαρχη, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι κάτι τέτοιο είναι αλήθεια. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χωρίζεται σε δύο ημισφαίρια, αριστερό και δεξί. Συνήθως πιστεύεται ότι τα άτομα που έχουν «αριστεροί» υπερέχουν στη λογική και την αναλυτική σκέψη, ενώ οι «δεξιοί» (για ημισφαίρια μιλάμε πάντα) είναι πιο δημιουργικά. Σύμφωνα με το Harvard Health, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.