Για μερικούς ανθρώπους, ο καθαρισμός του σπιτιού ή της αυλής μπορεί να είναι μια από τις πιο κουραστικές και βαρετές στιγμές της καθημερινότητας. Σκεφτείτε πώς νιώθουν πολλοί άνθρωποι γύρω σας όταν, αντί να πίνουν τον πρωινό τους καφέ με τους φίλους τους την Κυριακή, πιάνουν το ξεσκονόπανο στα χέρια γιατί είπαν πως «δεν πάει άλλο». Όταν φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο τότε ναι, η καθαριότητα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος που δεν βλέπουμε τη ώρα να ξεφορτωθούμε.

Υπάρχει όμως και μια ειδική κατηγορία ανθρώπων που θεωρούν αυτή τη «δραστηριότητα» ως ένα είδος χαλαρωτικής θεραπείας. Νιώθεις κάπως πεσμένος; Πιάσε την σφουγγαρίστρα να νιώσεις καλύτερα και αν δεν σου κάνει ούτε αυτό, τότε ετοιμάσου να καθαρίσεις τα τζάμια ή να βάλεις ηλεκτρική σκούπα. Ο καθένας με τις επιλογές του, δεν κρίνουμε.

Βέβαια, είτε είστε λάτρεις της καθαριότητας είτε τη μισείτε βαθιά, δεν μπορείτε να αρνηθείτε τα οφέλη της ούτε την ικανοποίηση που προσφέρει λίγο σαπουνόνερο στα αντικείμενα που έχουν χάσει το πραγματικό τους χρώμα από τη σκόνη. Με λίγα λόγια, οι παρακάτω φωτογραφίες ίσως σας φτιάξουν τη διάθεση.