«Είναι κυριολεκτικά το χειρότερο ποίημα που γράφτηκε ποτέ;». Αναρωτιέται το μισό τουίτερ. Κατά τη διάρκεια γεύματος με βουλευτές με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στις 17 Μαρτίου, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι διάβασε το ποίημα που έγραψε ο τραγουδιστής των U2.

https://twitter.com/hashtag/StPatricksDay?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Bono στο ποίημά του παραλληλίζει τον θρύλο για τον προστάτη της Ιρλανδίας – Άγιο Πατρίκιο – που διώχνει φίδια από τη χώρα με τις ηρωικές προσπάθειες του προέδρου της Ουκρανίας να διώξει τη Ρωσία από την Ουκρανία. Cringe Alert.

https://t.co/IoSKDy55U4

Υπάρχουν κάτι τύποι που στέλνουν επιστολές σε τοπικές εφημερίδες με πέντε άτομα συνδρομητές κι οι εφημερίδες τα δημοσιεύουν για να συνεχίζουν αυτά τα άτομα να πληρώνουν συνδρομή. Ε, ο Μπόνο είναι αυτός. 

https://twitter.com/FeckinLife/status/1504558924875325440?ref_src=twsrc%5Etfw

Το ποίημα του Μπόνο σε ελεύθερη μετάφραση, αναφέρει:

Ω, ο Άγιος Πάτρικιος έδιωξε τα φίδια/ Με τις προσευχές του, αλλά δεν είναι μόνο αυτό/ Γιατί το φίδι συμβολίζει/ Ένα κακό που ανεβαίνει/Και κρύβεται στην καρδιά σου/ Καθώς σπάει/Και το κακό που σηκώθηκε φίλοι μου/Από το σκοτάδι που υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους/Όμως στη θλίψη και στον φόβο/Τότε είναι που εμφανίζονται οι άγιοι/Για να διώξουν ξανά εκείνα τα παλιά φίδια/Και αγωνίζονται για να είμαστε εμείς ελεύθεροι/Από τους “ψυχάκιες” της ανθρώπινης οικογένεια μας/Η θλίψη και ο πόνος της Ιρλανδίας/Είναι τώρα  η Ουκρανία/Και το όνομα του Αγίου Πατρικίου τώρα Ζελένσκι”.

Κανείς δεν ξεχνάει (κι αν δεν ξέρετε, εμείς εδώ είμαστε για την πληροφόρησή σας) ότι ο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2 Μπόνο  αρκετούς άλλους πολιτικούς, επιχειρηματίες και δύο βασίλισσες βρέθηκαν στη λίστα των “Paradise Papers”. Ο τραγουδιστής των U2, φέρεται κι αυτός κάτοχος μιας offshore. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του εάν και εφόσον βρεθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι η εταιρεία του στη Λιθουανία είναι παράνομη θα πληρώσει το λάθος του.Ο frontman των U2 «αξιοποίησε» τουλάχιστον δύο φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τη φορολόγηση των επενδύσεών του. Με άλλο λόγια,  στήριξε ενεργά τους φορολογικούς παραδείσους και τις δομές φοροαποφυγής, αδιαφορώντας για το φτωχότερο «99%» της ανθρωπότητας, αδιαφορώντας για τον αναπτυσσόμενο κόσμο για τον οποίο υποτίθεται ότι μάχεται και ο οποίος χάνει εξαιτίας της φοροδιαφυγής κάθε χρόνο περί τα 160 δισ. δολάρια. Ακτιβισμός «όσα βλέπει η πεθερά».