Όπως μας είχαν ενημερώσει πριν από μερικούς μήνες, η παραλλαγή Όμικρον ήταν πιθανό να προσβάλει 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι τον Μάρτιο και να διαμορφώσει μία νέα φάση για την πανδημία της Covid-19 στην Ευρώπη που ίσως οδηγούσαν την πανδημία στο τέλος της. Θα έρθει σύντομα αυτό; Μάλλον όχι και αυτό, όπως είναι λογικό, μας έπεσε βαρύ.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι, «είναι πιθανόν να πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας» και ότι «μόλις το κύμα της Όμικρον αμβλυνθεί, θα υπάρξει για μερικές εβδομάδες και μερικούς μήνες συνολική ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο, είτε διότι οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει ανοσία εξαιτίας της μόλυνσης και επίσης λόγω της πτώσης εξαιτίας της εποχικότητας».

Ε, λοιπόν, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι το τέλος της πανδημίας COVID-19 απέχει πολύ, επικαλούμενος αύξηση των κρουσμάτων στα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία του, μετέδωσε το Reuters.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο σε ενημέρωση στη Γενεύη σχετικά με το χρόνο λήξης της πανδημίας, η Μάργκαρετ Χάρις δήλωσε ότι «απέχει πολύ από το τέλος» και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σίγουρα στη μέση της πανδημίας». Αυτό είναι το μόνο θετικό που κρατάμε.