«Λυπάμαι που δεν ήμουν αρκετά γενναίος για να ζητήσω το τέλος του γάμου μου με τρόμο που να τιμήσει την ακεραιότητά μου. Δεν μετανιώνω καθόλου που άφησα έναν άνθρωπο που με απαξίωνε». Αυτή είναι η πιο συχνή εξομολόγηση που ακούν φίλοι, γνωστοί, δικηγόροι, ψυχολόγοι και η κοινότητά του BuzzFeed που έθεσε το ερώτημα. «Έχετε μετανιώσει για την εξωσυζυγική σας απιστία;».

«Η γυναίκα μου ήταν σε αιμοκάθαρση για τρία χρόνια πριν την πρώτη της αποτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού. Της έδωσα ένα δικό μου. Ήμουν σίγουρος ότι η μεταμόσχευση θα αποτύχει. Η συνεργάτης μου με στήριξε και ήταν πάντα εκεί να με ακούσει. Την ερωτεύτηκα. Φοβόμουν ότι θα μείνω μόνος μου. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Η συνεργάτης μου έγινε κτητική και το είπε στη γυναίκα μου. Η ζωή μου καταστράφηκε. Κατάφερε να με συγχωρέσει, αλλά, δεν είναι πλέον η σχέση μας όπως παλιά. Υπάρχει το τραύμα. Και η πληγή πονάει. Η ενοχή μου δεν μπορεί να εξαφανιστεί».

«Είχα εμπλακεί σε μια συναισθηματική σχέση πριν από δέκα χρόνια, ο σύζυγός μου είχε κατάθλιψη και είχε στραφεί στο ποτό με αποτέλεσμα να γίνει αλκοολικός. Ένιωθα μόνη και είχα μια στιγμή αδυναμίας. Το έμαθε. Και προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε αλλά νιώθω ότι έχασα τον καλύτερο μου φίλο και ότι τον πλήγωσα όπως κανείς άλλος. Αισθάνομαι χάλια και πραγματικά δεν σήμαινε τίποτα. Η απιστία μου στοίχισε την εμπιστοσύνη και την αγάπη και ουσιαστικά κατέστρεψε το γάμο μας. Δεν άξιζε όλο αυτό».

«Επέλεξα την απιστία για να δραπετεύσω από τον κακοποιητή μου. Ο άνδρας μου με κακοποιούσε και με μισούσα γιατί το επέτρεπα. Τον απάτησα, το ανακάλυψε και πήραμε διαζύγιο. Μετάνιωσα επειδή δεν ήμουν γενναία να τελειώσω το γάμο μου με αξιοπρέπεια. Δεν μετάνιωσα που τον παράτησα. Αξίζω καλύτερα».

«Είχαμε προβλήματα με την σχέση μας, την επικοινωνία και την οικειότητα. Ένιωθα μοναξιά. Ήμουν απογοητευμένη και ξεκίνησα να μιλάω με αγνώστους στο διαδίκτυο. Πολύ γρήγορα τον απάτησα. Αυτό με βοήθησε να καταλάβω τι έχω ανάγκη και ότι ο σύζυγός μου δεν ήταν διατεθειμένος να με κάνει ευτυχισμένη. Δεν διήρκησε πολύ η σχέση από το διαδίκτυο αλλά πήρα διαζύγιο. Έχει περάσει ένας χρόνος και σήμερα είμαι με έναν άνδρα που με ικανοποιεί σεξουαλικά και νοιάζεται για τα συναισθήματά μου. Η σχέση που έκανα ιντερνετικά ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη. Γιατί είχα υποτιμήσει πόσο σημαντική είναι μια υγιής σεξουαλική σχέση για την ψυχική μου υγεία».

«Ο γάμος μου δεν πήγαινε καλά. Ταξίδευα πολύ συχνά για επαγγελματικούς λόγους, κυρίως, για να βάλω χιλιομετρική απόσταση ανάμεσά μας. Εκείνο το διάστημα κατέβασα app για να βγω ραντεβού, ήθελα απλά να βγω για φαγητό ή να δω μια ταινία με κάποια και να περάσω καλά. Δεν περίμενα ότι θα προχωρήσει τόσο γρήγορα σε κάτι πιο σοβαρό. Η σχέση ήταν όλα όσα έλειπαν από τη ζωή μου, με γέμιζε χαρά και με ικανοποιούσε σεξουαλικά. Όταν γύρισα σπίτι για τις γιορτές αποφάσισα να μιλήσω για την απιστία στη σύζυγό μου. Δεν το πήρε πολύ καλά. Μου ζήτησε να μην πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το γάμο μας και τη ζωή μας εκείνη τη φάση και να μην ξαναδώ το τρίτο πρόσωπο. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πω στην ερωμένη μου ότι ήμουν παντρεμένος. Εκείνη ένιωσε συντετριμμένη γιατί είχε επενδύσει πολλά. Της ζήτησα συγγνώμη κι ένιωσα άσχημα. Αλλά, έσωσα το γάμο μου. Το δουλεύουμε και η γυναίκα μου προσπαθεί. Πέρασα ωραία με την απιστία αλλά δεν θα το ξανακάνω. Προκάλεσα πολύ πόνο».

«Η ένταση στο γάμο μας χτιζόταν σιγά σιγά, δεν είχαμε την ίδια άποψη στο θέμα της απόκτησης παιδιών. Η ζωή μας ωστόσο ήταν όμορφη. Έκανα ένα λάθος, μέθυσα και κοιμήθηκα με άλλον. Πήραμε διαζύγιο και τέσσερα χρόνια μετά ακόμη βασανίζομαι από τύψεις και στεναχώρια. Το μετάνιωσα. Και τρέμω ότι δεν θα είμαι ποτέ πραγματικά ευτυχισμένη ή θα αποκτήσω τα παιδιά που ήθελα».

«Δε μετανιώνω για τίποτα απολύτως. Προσπαθούσα για χρόνια να σώσω το γάμο μου, μόνη μου. Δεν έκανε ποτέ καμία προσπάθεια. Ήμουν οδυνηρά δυστυχισμένη τα τελευταία τρία χρόνια και σκοπεύω να ζητήσω διαζύγιο τον επόμενο χρόνο όταν θα μπορώ μόνη μου να αποπληρώνω το δάνειο μας. Πριν από ένα χρόνο, ξεκίνησα να κοιμάμαι με ένα συνάδελφο που νιώθει παγιδευμένος στο γάμο του. Συναντιόμαστε μια φορά το μήνα, κάνουμε απίθανο σεξ και επιστρέφουμε στις ζωές μας. Η πραγματικότητα είναι ότι αισθάνομαι ευτυχισμένη μόνο όταν βρίσκομαι μαζί του. Με στηρίζει, τον στηρίζω. Προσέχουμε. Δεν δώσαμε ποτέ υποσχέσεις ότι θα εγκαταλείψουμε τους συντρόφους μας και δεν κάνουμε παρέα πέρα από το ωράριο μας. Αν μου έλεγε αύριο ότι θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, θα ήμουν χαρούμενη για εκείνον. Δεν θέλω να επηρεάσω αρνητικά τη ζωή του. Δεν θέλει όμως κανείς μας να τελειώσει αυτή τη σχέση μας».