Το zero point για κάποιους είναι η ενηλικίωση, η στιγμή που κάνουμε ποδαρικό στο πρώτο ολόδικό μας σπίτι. Για άλλους είναι η στιγμή που ερωτευόμαστε. Για εμάς πάλι το zero point είναι η στιγμή που ξεμπερδεύουμε με τα διλήμματα που είναι αχρείαστα. Εκείνα που μας βάζουν σε καλούπια, που μας πιέζουν να διαλέγουμε. Ναι, είμαστε οι επιλογές μας, αλλά οι επιλογές αυτές δεν χρειάζεται να στενεύουν τους ορίζοντές μας. 

Με λίγα λόγια, το zero point είναι εκείνο το σημείο του πυρήνα σου, το οποίο εντοπίζεις και αποδέχεσαι το γεγονός πως μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις, ακόμα και δυο παντελώς αντιφατικά πράγματα. Πρακτικά, είναι η στιγμή που μαθαίνεις πως μπορείς να υπάρχεις και να ζεις χωρίς συμβιβασμούς. Ναι, μπορείς να προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά να λατρεύεις το βρώμικο, μετά από το ποτό. Μπορείς να ακούς Μότσαρτ, αλλά να ιδρώνεις χορεύοντας με thrash στα ακουστικά, μπορείς να είσαι ο τύπος που λέει όχι σε ένα ακόμα ποτό τις καθημερινές, αλλά να έχεις ζήσει το πιο τρελό βράδυ της ζωής σου μια τυχαία Τρίτη. Μπορεί να αγαπάς το fine dining, αλλά να μη λες ποτέ όχι στην ιδέα ενός pic nic. Μπορείς απλώς να σε αγαπάς για τις αντιθέσεις σου. Είναι κάτι παραπάνω από ΟΚ. 

Διάβασε παρακάτω τα 4 διλήμματα που δεν είναι διλήμματα. Γιατί δεν χρειάζεται να είναι. 

Μπαλέτο Vs Hip Hop

Γυναίκα μπαίνει σε σχολή χορού. Καλείται να επιλέξει: Μπαλέτο ή Hip Hop; Κάνει ερωτήσεις στον εαυτό της. Ποια είναι; Τι απολαμβάνει; Πώς σκέφτεται τον εαυτό της; Και αν τα κάνει και τα δυο; Μπα, πολύ μπερδεμένο. Κι όμως, η ανθρώπινη ύπαρξη είναι απίστευτα και γοητευτικά περίπλοκη. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι μπορούν να κάνουν μαθήματα μπαλέτου και παράλληλα να χορογραφούν δυναμικά hip hop κομμάτια. Αδιαπραγμάτευτα. 

Πειθαρχία Vs Χάος

Κάποιος μας έκανε να πιστεύουμε πως η πειθαρχία είναι μια επιλογή χωρίς διαλείμματα. Πως αν την επιλέξεις, πρέπει να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου χωρίς διαλείμματα, 24/7. Λοιπόν, όχι. Η πειθαρχία είναι ελευθερία και η ελευθερία θέλει ισορροπία. Πρέπει να προδώσεις μερικές φορές την πειθαρχία, πρέπει να ξαναχάσεις λίγο τον δρόμο, για να τον βρεις και πάλι. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και στα πιο αυστηρά προγράμματα διατροφής, μια ημέρα είναι free. Το χάος είναι κομμάτι της πειθαρχίας, αρα το εν λόγω δίλημμα είναι άτοπο. Προχωράμε. 

Ροκ Μουσική Vs Λαϊκή Μουσική

Για αυτό το δίλημμα θα είχε πολλά να σου πει εκείνος ο ροκάς φίλος σου, που λατρεύει τον Μαζωνάκη. Όποιος μάς έκανε να πιστεύουμε πως η μουσική είναι καλούπι στο οποίο πρέπει να χωρέσουμε, μας τρόλαρε κανονικότατα. Η μουσική είναι ένα concept, σου επιτρέπει να πειραματιστείς και να απολαύσεις, χωρίς περιορισμούς. Σε άλλα νέα, αγκάλιασε τις playlists σου που περνούν από σκληρό ροκ, σε ελαφρύ λαϊκό χωρίς ντροπές. 

Fine Dining Vs Βρώμικο 

Το φαγητό είναι εμπειρία και δεν χρειάζεται να διχάζεσαι ανάμεσα στην περιέργεια που σε οδηγεί στο να δοκιμάσεις μοριακή κουζίνα και πέντε μέρες μετά να απολαύσεις το σωστό βρώμικο μετά από μια βραδινή έξοδο. Ή να παραγγείλεις τα πιο junk burgers που υπάρχουν. Άλλωστε, σου έχει δώσει το άτυπο ΟΚ του και ο Ηλίας Μαμαλάκης. Αγάπησε το zeropoint που κρύβεις μέσα σου. 

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το zero point και το πώς να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς συμβιβασμούς, ρίξε μια ματιά εδώ