Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Ο συνήγορος του Αλβανού καταδικασθέντα υπέβαλλε την παραίτησή του καθώς ζήτησε νέα προθεσμία για να ενημερωθεί για την υπόθεση αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Στη συνέχεια διορίσθηκαν 3 δικηγόροι αλλά αρνήθηκαν να παραστούν στην υπόθεση.

Τόσο οι δύο γυναίκες συνήγοροι όσο και ο άντρας αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους για ηθικούς λόγους. Ειδικά η μία από τις δύο συνηγόρους είπε στο προεδρείο ότι δεν μπορεί να αναλάβει την υπόθεση διότι έχει καταγωγή από τη Ρόδο και μάλιστα πρόσφατα επισκέφθηκε το σημείο όπου έγινε το έγκλημα.

Η δεύτερη συνήγορος που αρνήθηκε είπε ότι αντιτίθεται στις αρχές της ως μητέρα, κόρη και γυναίκα.

Το δικαστήριο συνεδρίασε εκ νέου και πριν από λίγο διόρισε δύο άλλους δικηγόρους. Η δίκη θα επαναληφθεί στις 21 Μαρτίου και οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησαν να καταθέσουν στη συνεδρίαση στις 28 Μαρτίου για να μπορέσουν να φύγουν στο Διδυμότειχο προκειμένου να δουν το παιδί τους καθώς βρίσκονται ήδη ένα μήνα στην Αθήνα για τη δίκη της κόρης τους που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η άρνηση των δικηγόρων προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας η οποία τόνισε: «Γνωρίζετε πολύ καλά πώς λειτουργεί το δικαιικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ό,τι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Αν πάει έτσι, τότε κανείς δεν θα έρθει».

Από την πλευρά τους, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησαν από το δικαστήριο να εξεταστούν στις 28 Μαρτίου και το δικαστήριο να ξεκινήσει με την εξέταση άλλων μαρτύρων. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά τους.

Παρών και στην σημερινή συνεδρίαση ήταν μόνο ο έτερος κατηγορούμενος, με καταγωγή από τη Ρόδο ,ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες: «Δεν φταίω. Δεν έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» είπε.

Πληροφορίες: Newpost.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ