Το Sundance ξέρει. Όταν προβλήθηκε το Fresh όλοι, κοινό και κριτικοί, μίλησαν για το φεμινιστικό Get Out. Είναι μαύρη κωμωδία, είναι θρίλερ για την ζούγκλα του Tinder, είναι το μανιφέστο της single woke γυναίκας, είναι η σάτιρα που σέβεται τον θεατή, είναι μια ταινία που σε σοκάρει γιατί μιλά για κανιβαλισμό και έμφυλη βία.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIMI CAVE (@mimicave)

Το πρώτο πράγμα που σε προειδοποιεί ότι δεν θα δεις μια ρομαντική κομεντί, είναι οι τίτλοι αρχής. Τα opening credits εμφανίζονται μετά από σχεδόν 20 λεπτά και βάλε.  Τι σημαίνει; Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Το κορίτσι πιστεύει ότι είναι καταδικασμένο να ζήσει μόνη της επειδή δεν ξέρει πώς να βρει τον έρωτα στα σόσιαλ. Όταν έρχεται ουρανοκατέβατος τυπάς που λέει όλα τα σωστά παλιομοδίτικα πράγματα και δεν έχει Instagram, σταματά να σκέφτεται λογικά, κι αρχίσει η κατρακύλα της στα αιματοβαμμένα υπόγεια. Άρα, ερωτεύσου κουκλίτσα μου αλλά φρόντισε να ξέρουμε πάντα (φίλες και γνωστοί) που είσαι, δώσε στίγμα. Όπως έχουμε δει, πάρα πολύ εύκολα οι γυναίκες πεθαίνουν στα χέρια των συντρόφων τους. Από τα χέρια των συντρόφων τους.

Η καλύτερη φίλη της Nόα, η Μόλι (Jojo T. Gibbs, ταυτίστηκα) σχεδόν της φωνάζει ότι κινδυνεύει όταν επισημαίνει ότι, στην εποχή μας, δεν γίνεται να μην έχεις λογαριασμό στα σόσιαλ κι ότι είναι ύποπτο το σουκου κάπου μακριά (πιστεύει ότι ο τύπας είναι παντρεμένος, μάντεψε, κλείσιμο ματιού). Η Νόα είναι σε άρνηση και έχει ήδη φάει αμάσητη την παραμύθα, θέλει να ζήσει ρομάντζο. Ποιος φταίει; Ταινίες, κοινωνία, περιοδικά, ο τρόπος που μεγάλωσε που της έχουν υποσχεθεί ότι υπάρχει Πρίγκιπας. Έγινε ρε.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIMI CAVE (@mimicave)

Υπάρχει μια ατάκα που σε στοιχειώνει. Όταν «σκοτώνουν» το πραγματικό πρόβλημα της κακοποίησης των γυναικών. Πρέπει να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Υπάρχει μια σκηνή που όλες οι γυναίκες έχουν ζήσει. Η Νόα περπατά μόνη της στο αυτοκίνητό της με τα κλειδιά της ανάμεσα στα δάχτυλά της επειδή αισθάνεται φοβισμένη να περπατά στα σκοτάδια μετά από ένα ραντεβού. Δεν μπορώ να θυμηθώ σκηνή σε ταινία που να αποτυπώνει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αίσθηση που νιώθουν οι γυναίκες όταν ψάχνουν το αυτοκίνητό τους μόνες το βράδυ. Το soundtrack είναι επικό. Να την δείτε, εγώ θέλω ήδη να την ξαναδώ. Hulu, σκέφτομαι να παρατήσω το Netflix για σένα