Η Warner Brothers κυκλοφόρησε ένα αρκετά εντυπωσιακό ψηφιακό tie-in που επιτρέπει στους θαυμαστές να δοκιμάσουν να λύσουν ένα γρίφο του Riddler. Σε αντίθεση με άλλες ταινίες με υπερήρωες, το “The Batman” δεν έχει μια σκηνή μέσης ή μετά τους τίτλους τέλους να μας δώσει μια γεύση του τι θα ακολουθήσει. Ωστόσο, αν έμεινες μέχρι το τέλος όλων των credits είδες ένα μήνυμα να μας λέει “αντίο”, κι αμέσως μετά  τη διεύθυνση www.rataalada.com σε όλη την οθόνη, ωθώντας τους θεατές να επισκεφτούν την σελίδα που χρησιμοποιούσε ο Riddler για να μπερδέχει τον μεγαλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου. Ακολουθούν spoilers. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτή η σελίδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο μάρκετινγκ της ταινίας.

Στην ταινία, ένα από τα στοιχεία του The Riddler στέλνει τον Batman και τον Detective Gordon σε ένα άγριο κυνηγητό για τον μυστικό πληροφοριοδότη και προσπαθούν να καταλάβουν ποιος είναι ο αρουραίος με τα φτερά. Αντί για την προφανή απάντηση (η οποία είναι μια νυχτερίδα) το δίδυμο υποθέτει ότι ο Riddler τους στέλνει στον Πιγκουίνο ( Κόλιν Φάρελ ). Ενώ εκεί, τελικά καταφέρουν να λύσουν το γρίφο και συνειδητοποιούν ότι ο Riddler τους είχε δώσει μια διεύθυνση URL, όχι μια ανορθόγραφη ισπανική λέξη.

Ο ιστότοπος Rataalada μας περιμένε για να ξεκινήσουμε να λύνουμε το μυστήριο της διεφθαρμένης ελίτ της Gotham City πριν προβληθεί στις αίθουσες η ταινία. Ενώ ορισμένοι γρίφοι απαιτούν να έχουμε δει την ταινία, άλλοι μπορούν να βρουν απαντήσεις με λίγη προσπάθεια. Κάθε μέρα ο Riddler επέστρεφε με νέες ερωτήσεις για να ξετυλίξει το μυστήριο.Ενώ οι θαυμαστές αρχικά επισκέπτονταν τον ιστότοπο του Riddler για να λύσουν γρίφους εμπνευσμένους από το The Batman, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι πλέον η μόνη επιλογή. Από την κυκλοφορία της τρίωρης ταινίας με υπερήρωες, ο ιστότοπος του Riddler, rataalada.com άλλαξε. 

Ο Riddler σας ανταμείβει με ένα αρχείο zip. “Έχετε δίκιο που δεν εμπιστεύεστε τους πλούσιους και τους ισχυρούς. Όλοι όσοι πιστεύουν ότι είναι σπουδαίοι κρύβουν πάντα μυστικά.” Αλλά ανάμεσα στα κρυπτικά σύμβολα, μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένα μυστικό μήνυμα κρυμμένο μέσα – και έχει ήδη επιλυθεί από τους μεγαλύτερους ντετέκτιβ του κόσμου: τους φανατικούς θαυμαστές του The Batman. 

Ένας γρίφος λέει: “Νομίζεις ότι τελείωσα, αλλά ίσως δεν ξέρεις την πλήρη αλήθεια. Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή. Κάτι έρχεται.” Παρόλο που το The Batman τελείωσε με τον χαρακτήρα Riddler να μπαίνει φυλακή, όπως δείχνει ο ιστότοπος, η ιστορία αυτού του κακού δεν έχει τελειώσει.

Δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν ότι ο Riddler έχει πάντα ένα κόλπο ή, σε αυτήν την περίπτωση, έναν ολόκληρο ιστότοπο στο μανίκι του.Εντάξει, κάτι έρχεται…