Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες  να έχεις αυτοκίνητο. Η ακρίβεια μάς χτυπάει αβυσσαλέα από παντού και εμείς απλώς κοιτάμε μουδιασμένοι το πού θα φτάσει όλο αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η τιμή της βενζίνης θα αγγίξει τα 2.5 ευρώ το λίτρο και αν δεν σκοπεύεις να κυκλοφορήσεις με άλογο ή με το αυτοκίνητο των Flintstones, τότε ετοιμάσου να «ματώσει» η τσέπη σου. Το να φουλάρεις το αυτοκίνητο με αμόλυβδη είναι το νέο «πάμε μια βόλτα με το κότερο» και έχεις κάθε λόγο να το φλεξάρεις στα social media.

Όπως και να ‘χει όμως, το 2.5 ευρώ το λίτρο, πονάει. Είναι υπερβολή. Δεν βγαίνουμε αδερφούλη μου, πώς να το κάνουμε. Εκτός των άλλων είναι και ασύμφορο. Με αυτά τα 2.5 ευρώ μπορούμε να απολαύσουμε πράγματα και αγαθά, αρκετά πιο σημαντικά από το να «μυρίσω» απλώς την βενζίνη.

Παρακάτω δημιουργήσαμε μία λίστα με όλα εκείνα που μπορούμε να αγοράσουμε με 2.5 ευρώ και να πιάσουν τόπο. Σίγουρα θα συμφωνούσε μαζί μας και ο Άρης Πορτοσάλτε. Εξάλλου το έχει δηλώσει και στο παρελθόν: «Μην βάζετε βενζίνη». Φτωχάτζες.

Σουβλάκι

Χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπάπ, γύρο; Ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Με 2.5 ευρώ μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο έδεσμα όλων των Ελλήνων. Αλλά πάντα με μέτρο. Οριακά θα φας μόνο ένα, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως καλοκαιριάζει και καλό είναι να «μαζεύεσαι». Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για να βγουν οι κοιλιακοί προς τα έξω και το ένα σουβλάκι είναι υπεραρκετό. Και αρκετά πιο τίμιο από το λίτρο βενζίνης.

Μπύρες από περίπτερο

Τι καλύτερο και πιο ρομαντικό; Παίρνεις το γκομενάκι και πάτε βολτάρα με μπύρες στο χέρι. Μία ο καθένας. Δεν είναι καιρός για ανοίγματα. Περπάτημα, άραγμα σε παγκάκι και συζήτηση.

Συνδρομή στο Netflix

Για μία εβδομάδα. Γίνεται; Όχι. Αλλά ποιος είπε ότι γίνεται να βάλεις μόνο ένα λίτρο βενζίνη; Ούτε για άρωμα δεν φτάνει. Μία εβδομάδα στο Netflix για αχαλίνωτο binge watching μέχρι να ματώσουν τα μάτια σου και να απολαύσεις την απαραίτητη απεξάρτηση από τον έξω κόσμο.

Ελληνικός καφές

Ο καφές των παππούδων μας. Ο πιο instagramικός καφές κοστίζιε λιγότερο από ένα λίτρο βενζίνης. Έχουμε γράψει ήδη στο Provocateur για το έγκλημα να μη σερβίρεται ελληνικός σε διάφορα cafés της πόλης και έχουμε μιλήσει διεξοδικά για τα προτερήματά του.

Διαδρομή με το Μετρό

Και με επιστροφή παρακαλώ. Με το εισιτήριο χρονικής διάρκειας 90 λεπτών να κοστίζει 1.20, μπορείς να… ταξιδέψεις από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά και πάλι πίσω. Ή να πας μία βόλτα στο κέντρο για shopping therapy (κοιτώντας απλώς τις βιτρίνες) και να επιστρέψεις σπιτάκι. Τίμια επιλογή.

Εσώρουχα ή κάλτσες από τη λαϊκή

Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να έχει φτάσει 2.5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη. Με 2.5 ευρώ αγοράζεις ένα ζευγάρι κάλτσες, απαραίτητες για το κρύο που έχει τρυπήσει το κοκκαλάκι μας. Εναλλακτικά αγοράζεις εσώρουχα και στην περίπτωση που σκιστούν, δεν κλαις τα χρήματά σου.