Υπέροχες πλατείες έχει η Μόσχα, υπέροχες πλατείες έχει και η Κυψέλη. Τι έχει να ζηλέψει δηλαδή μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας από την πρωτεύουσα της Ρωσίας; Απολύτως τίποτα. Οι θερμοκρασίες αλλάζουν μόνο, άλλωστε στην Ελλάδα είμαστε γνωστοί για τον καφέ στον ήλιο και όχι για τη βότκα στη συννεφιά. Και αφού η Μόσχα και η Κυψέλη μοιάζουν αρκετά, είναι εύκολο να τις μπερδέψει κανείς, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι, ρωτήστε και την ΕΡΤ, κάτι ξέρει παραπάνω.

Πώς έχει το στόρι: O δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρωσία, Αχιλλέας Πατσούκας, τελικά ήταν στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, ρίχνοντας πιστόλι στον Πούτιν. Η ΕΡΤ, βέβαια, υποστηρίζει ότι ποτέ δεν παρουσίασε τον δημοσιογράφο ως ανταποκριτή που βρίσκεται στην Ρωσία και μάλιστα πηγές από το Ραδιομέγαρο ανέφεραν ότι:

«Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο Αντ1, ο Σκάι, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.  Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον  κ. Πατσούκα στην Αθήνα καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία πόσο μάλλον όταν εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

Μιλάμε για σοβαρή παπάτζα όχι αστεία καθώς υπάρχουν βίντεο που διαψεύδουν την ΕΡΤ και κάνει όλους εμάς, για ακόμη μια φορά, να αναρωτηθούμε σε τι χώρα ζούμε.  

https://t.co/oI7JATNbNr