Κανείς, μα κανείς, δεν θα ήθελε να περάσει έτσι τα 30α γενέθλια του. Ακόμη κι αν η μητέρα του/της γίνει viral. Επειδή είναι ο θηλυκός John Wick. Βασισμένο, κι αυτό το τηλεοπτικό προϊόν του Netflix, στο μπεστ σέλερ Pieces of Her, κρατάει το θεατή. Γιατί είναι εθιστικό το σύμπαν της Κάριν Σλότερ.

https://twitter.com/hashtag/PiecesOfHer?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Λοιπόν, μια μιλένιαλ έχει μάλλον κατάθλιψη, δεν το λες και σπάνιο φαινόμενο πλέον. Η ενηλικίωση είναι δύσκολη πίστα. Η μαμά της, η Τόνι Κολέτ, φαίνεται γλυκούλα γυναίκα της αμερικανικής επαρχίας που αγαπά την κόρη της και θέλει να την βοηθήσει να ανοίξει τα φτερά της. Φαίνεται. Γιατί, μέσα σε λίγα λεπτά, θα αντιληφθούμε ότι η τύπισσα είναι ένα φονικό όπλο. Όταν ένας ψυχοπαθής με όπλο ανοίγει πυρ εναντίον της πρώην του που τον χώρισε σε ένα κοντινό τραπέζι, η Τόνι Κολέτ αναλαμβάνει δράση, αποκαλύπτοντας την εμπειρία της να χειριστεί φονικά όπλα – και την προθυμία να τα εφαρμόσει θανάσιμα. Memo to myself: είναι μάστιγα και καοι τρελοί με τα όπλα στην Αμερική που σκοτώνουν αθώο κόσμο.

https://twitter.com/hashtag/PiecesOfHer?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Κι από εκείνη τη στιγμή της γυρίζει το μάτι και σταματά να είναι η γλυκούλα μαμά και γίνεται η Νικίτα, η εκτελέστρια. Η πλοκή είναι πιο γρήγορη από τον Μπολτ, θέλαμε λίγο χρόνο να ταιριάξουμε τα κομμάτια του παζλ. Αλλά, η υπεραξία της Τόνι Κολέτ (“Unbelievable”, “I’m Thinking of Ending Things” και “Wanderlust” ψάξτε επίσης στο Netflix) είναι λόγος να πατήσεις πλέι μέχρι το τέλος της σειράς.

Η Άντι συνειδητοποιεί (της παίρνει λίγο χρόνο γιατί έχει μια αργοπορία στην επεξεργασία data) ότι η μαμά της δεν είναι αυτή που νόμιζε ότι ήταν και ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στην Αμερική. Εκεί, κάνει μια κοιλιά η σειρά. Αλλά, πάντα, η εκταφή οικογενειακών μυστικών είναι πουληστερό σενάριο.Δεν βοηθάει το γεγονός ότι οι αναδρομές γίνονται όλο και πιο συχνές όσο προχωρά η υπόθεση.Πιθανότατα θα είναι το Νο 1 στο Netflix για την επόμενη εβδομάδα. Έχετε προσέξει κι εσείς ότι δύσκολα βρίσκεις κάτι καλό να δεις στην πλατφόρμα;

Το πραγματικό ερώτημα της σειράς είναι το εξής: Αν δεν ήξερες ποτέ την αλήθεια για τους γονείς σου, θα μπορούσες πραγματικά να γνωρίσεις τον εαυτό σου; Αγοράζω. Δώσε μου δυσλειτουργική οικογένεια και πάρε και την συνδρομή για τον επόμενο μήνα. Θα το δείτε γιατί η Κολέτ σπάνια απογοητεύει. Θα πείτε ευτυχώς που τελείωσε σε οκτώ επεισόδια γιατί βαρεθήκατε μετά το 5ο