Θα μπει στις πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγο το κεφάλαιο της Ιστορίας «Ναταλία Γερμανού– Θανός Καλλίρης». Ο τραγουδιστής και η παρουσιάστρια/στιχουργός υπήρξαν μαζί. Ζευγάρι. Πριν πάρα πολλά χρόνια. Τα φαντάσματα των πρώην όμως η ελληνική τηλεόραση τα ξυπνάει και τα σερβίρει στο κοινό της ξανά και ξανά και ξανά. Ο Θάνος Καλλίρης ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2night Show» και μίλησε (ξανά) για τις ζήλιες της Γερμανου. Γιατί; Ο άνθρωπος έχει γιο φαντάρο και κόρη έφηβη. Πράγμα που σημαίνει ότι είχε ζωή και μετά τη Ναταλία.

https://twitter.com/ThanosKalliris?ref_src=twsrc%5Etfw

Γιατί επιμένουν να απευθύνονται στην κατηγορία «θεία στο χωριό»/ boomer στην πόλη οι συμπαθέστατοι παρουσιαστές και οι καλεσμένοι τους με χιλιοειπωμένες ιστορίες κλειδαρότρυπας; Ποιος νορμάλ άνθρωπος θα συναντούσε στο δρόμο ή σε φιλική παρέα ένα γνωστό του και θα θυμόταν ιστορίες από την κρύπτη για να τον ρωτήσει; Όλοι έχουμε πρώην. Υπάρχει λόγος που είναι πρώην. Κάποιους τους αποφεύγουμε όταν τους συναντάμε στο δρόμο γιατί ακόμη αναρωτιόμαστε «τι σκεφτόμασταν» και κάποιους τους μιλάμε ακόμα και τους νοιαζόμαστε. Αλλά, προχωρήσαμε. Δεν συναντιόμαστε για ποτάρες στο Παγκράτι με τους φίλους μας να θυμηθούμε τι σχέση μας πριν 10 χρόνια. Είναι λίγο θλιβερό αν συμβαίνει.

https://twitter.com/hashtag/The2NightShow?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ανακυκλώνετε σήμερα στα διάφορα σάιτ (γιατί η θεματολογία είναι πλέον ζοφερή αλλά αυτή είναι η πραγματικότητά μας) η ηλικία (60 και μπράβο του) και οι δηλώσεις του ταλαντούχου και χαμηλών τόνων Θάνου Καλλίρη, για τη σχέση με την Ναταλία που ήταν «πεντέμισι χρόνια σκλαβιάς». Κι εσωτερικό αστείο να είναι, που είναι, αυτή η δήλωση ουσιαστικά εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο πρότυπο (στερεότυπο) γυναίκας που είναι ζηλιάρα, κτητική, γεμάτη ανασφάλειες, που δεν ήταν καν φίρμα στο πλευρό του διάσημου ποπ σταρ. Αλήθεια; Μετά από τόσες γυναικοκτονίες, κακοποιήσεις, το ελληνικό #metoo, βιασμούς και άπειρες συζητήσεις για τα έμφυλα στερεότυπα, αυτό το αστειάκι που επιτρέπουμε να μπει στα σαλόνια μας είναι προβληματικό. 

https://twitter.com/ThanosKalliris?ref_src=twsrc%5Etfw

«Τη Ναταλία Γερμανού δεν την ήξεραν εγώ τη γαλούχησα, στα πόδια μου μεγάλωσε». Προφανώς, είναι πλακίτσα. Αλλά, ουσιαστικά, αναπαράγει το φαινόμενο του Πυγμαλίωνα. Που ξέρετε πώς μεταφράζεται στην πραγματική ζωή: Η πεποίθηση του άλλου ότι είμαστε συναισθηματικά ανεπαρκείς μπορεί να μας οδηγήσει στο να συμπεριφερθούμε ως ανεπαρκείς.

Καλό είναι να μην παραβιάζεται το παρελθόν μας. Κάποια πράγματα είναι καλό να μένουν στο παρελθόν, εκεί που ανήκουν. Εύκολη λύση είναι να ρωτάς τα ίδια και τα ίδια ένα καλεσμένο σε μια εκπομπή. Βέβαια, η επανάληψη των ίδιων πληκτικών θεμάτων και η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων είναι χαρακτηριστικό της τηλεόρασης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να σταυρώσει διψήφιο νούμερο η ψυχαγωγία. Η μανιέρα. Αν δεν την δεις μια εκπομπή και παρακολουθήσεις την επόμενη, δεν έχασες και κάτι. Τα ίδια θα λένε.