Όλα καλά θα πάνε. Ίσως και όχι, αλλά εδώ που φτάσαμε δεν έχει καμία σημασία. Εν μέσω πανδημίας αλλά και πολέμου στην Ουκρανία, βλέπουμε βασικά αγαθά όπως το ρεύμα να δημιουργούν επιπλέον φοβίες αφού οι λογαριασμοί έρχονται «τσιμπημένο», τόσο «τσιμπημένοι» που πολλοί αδυνατούν να τους πληρώσουν. Αλλά όχι, σιγά μην ήταν μόνο αυτό. Η ακρίβεια είναι γενική. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε όλη τη χώρα έχει υπερβεί τα 2 ευρώ το λίτρο ενώ το diesel κατά μέσο όρο βρίσκεται ήδη στο 1,8 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο, από την άλλη, στα μεγάλα αστικά κέντρα το βρίσκουμε στο 1,5 ευρώ, πέντε λεπτά ακριβότερα απ’ ότι χθες.

Μην φεύγετε, έχουμε και γλυκό. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, σαν άλλος Παΐσιος, έκανε τη δική του προφητεία εκτίμηση και μας έκανε γνωστό ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει μέχρι και τα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Δεν σας χάλασε. Είναι καλός ο ηλεκτρικός και τα άτομα που σπάνε τα τζάμια του με το κεφάλι τους τώρα;

O Αλέξανδρος Τσουβέλας, τον οποίο φιλοξενήσαμε πριν από λίγο καιρό στο Provocateur σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη (ΟΚ, cheesy) έκανε το δικό του σχόλιο για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και για ακόμη μια φορά, δεν μας απογοήτευσε. Θυμάστε τότε που, άφραγκοι όπως και τώρα, πηγαίνατε για ψώνια και όταν βλέπατε τις τιμές κόβατε λάσπη; Ε, κάτι τέτοιο περιγράφει και ο σταντ απ κωμικός.