Ο Γιώργος Ασμάτογλου, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, μας έκανε γνωστό ότι η τιμή της βενζίνης οδεύει προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα φτάσει μέχρι και τα 2,5 ευρώ στο τέλος της εβδομάδας. Και αυτά είναι εξαιρετικά νέα, όχι για εμάς τις φτωχάλες, αλλά για τα τους βενζινάδες που θέλουν να βγάλουν ένα έξτρα μεροκάματο. Τι να κάνουν και αυτοί, δεν φταίνε σε κάτι, τη δουλειά τους κάνουν.

Υπάρχει επίσης και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα οι τιμές των καυσίμων κατά μέσο όρο να έχουν αυξηθεί περίπου 20 λεπτά από τα τέλη Φεβρουαρίου. Μήπως φταίνε και γι’ αυτό;

Ζητήσαμε τη γνώμη ενός τίμιου βενζινά, την ώρα που του δώσαμε 5 ευρώ να το «γεμίσει». Μαζί με την απόδειξη, μας έδωσε και μια μούντζα.

«Εμείς εδώ είμαστε all around players, έχουμε τα πάντα. Σερβίρουμε αμόλυβδη βενζίνη, απλή, special, πετρέλαιο για το σπίτι, πετρέλαιο για το αυτοκίνητο, diesel, miesel, siemens, αέριο για όλες τις χρήσεις, ό,τι θέλετε. Λέω “σερβίρουμε” γιατί έχουμε και ένα μπαρ στο πίσω μέρος του βενζινάδικου και πουλάμε τα ίδια. Καθαρά πράγματα, η ποιότητα των ποτών είναι ίδια με αυτή των clubs που πάτε εσείς οι νέοι. Εκεί όμως δεν κάνατε παράπονα για τις τιμές, μόνο σε εμάς κάνετε, τους τίμιους και σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που προσπαθούμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο για να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Όλοι μιλάτε για τις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα, για τις αυξήσεις στον καφέ και το σουβλάκι ούτε λόγος. Ξέρετε γιατί; Γιατί είστε βλάχοι, γι’ αυτό. Θεωρείτε δεδομένο ότι τα τριήμερα θα κάνετε τις εξορμήσεις σας στις Αράχωβες και τις ορεινές Κορινθίες χωρίς να σκέφτεστε πώς θα πάτε εκεί. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα να φουλάρετε, βάζετε τα κλάματα. Το καλό πράγμα το πληρώνεις, εγώ αυτό ξέρω. Καλά, ας μην σχολιάσω τους τύπους που σκάνε με τις Μερσέντες και λένε να τους βάλουμε ένα 20άρικο. Για γέλια. Μοιάζουν με αυτούς που αγοράζουν iPhone και δεν έχουν κάρτα.

Εσείς μας έχετε ανάγκη, όχι εμείς. Το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι πώς θα βγάλετε μια ωραία φωτογραφία για το Instagram, τα πιάτα που θα φάτε και το κρασί που θα πιείτε. Ποιον κοροϊδεύετε, σουβλάκια τρώτε γι’ αυτό και δεν λέτε για τα 3 ευρώ που δίνετε. Γιατί δεν πάτε με τα πόδια αν είστε τόσο μάγκες και γκρινιάζετε; Δεν έχουμε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμείς, δεν βλέπουμε τι κάνετε; Μας γράφετε για τα οφέλη του περπατήματος και ένα σωρό αηδίες. Αφού το αυτοκίνητο γουστάρετε, γιατί δεν το λέτε ανοιχτά; Από την άλλη βδομάδα η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο, το μάθατε αυτό; Όσο σας φτύνουμε, τόσο κολλάτε. Λες και ευθυνόμαστε εμείς για την όλη κατάσταση, έτσι μας συμπεριφέρεστε. Ραγίζει η καρδιά μας κάθε φορά που τσεπώνουμε τα 100άρικα και πάμε και τα παίζουμε στο στοίχημα.

Δεχόμαστε πόλεμο καθημερινά. Έρχονται και μας βρίζουν. Σαν να μην έφτανε αυτό μας κοροϊδεύουν και τα φαρμακεία. Πλέον αντί για το “φαρμακείο είσαι” λένε “βενζινάδικο είσαι” και γελάνε τα ζώα. Με συγχωρείτε για το ξέσπασμα, δεν μπορείτε να καταλάβετε τι περνάμε το τελευταίο διάστημα. Και να σας πω και κάτι, φθηνά είναι, άντε μπράβο. Πληρώνετε και τις υπηρεσίες μαζί, μην τα θέλετε όλα δικά σας. Υπάρχει και το ποδήλατο, μην το ξεχνάτε αυτό. Να, δείτε, πήρα και εγώ ένα την προηγούμενη βδομάδα, κορόιδο είμαι να πληρώνω 2,5 ευρώ το λίτρο;».

*To κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας