Ανοίγεις ένα νέο παράθυρο και πληκτρολογείς στην μηχανή αναζήτησης του Google τη λέξη «boomer». Η φίλη η οποία μας έχει σταθεί στις πιο δύσκολες στιγμές είναι και πάλι εκεί. Για την Wikepedia μιλάμε φυσικά. Το πρώτο αποτέλεσμα που βλέπουμε λοιπόν, είναι το «ΟΚ Boomer». Πατάμε σε αυτό και διαβάζουμε ότι: «Το “OK Boomer ” είναι μια ατάκα και διαδικτυακό μιμίδιο που κέρδισε δημοτικότητα μεταξύ των νεότερων ατόμων κατά τη διάρκεια του 2019. Χρησιμοποιείται για την απόρριψη ή διακωμώδηση της συμπεριφοράς που στερεοτυπικά αποδίδεται στην γενιά baby boomer. Μια συμπεριφορά η οποία από πολλούς θεωρείται απαρχαιωμένη. Η αντίθετή της φράση είναι η “OK Zoomer” η οποία χρησιμοποιείται με ανάλογο τρόπο για μέλη της γενιάς Ζ».

Ας δούμε όμως και την προέλευση της λέξης γιατί πραγματικά μας ενδιαφέρει: «Το “OK Boomer” έγινε δημοφιλές ως αντίδραση σε ένα βίντεο ενός αγνώστου ηλικιωμένου ανθρώπου, στο οποίο δήλωνε ότι “η Γενιά Υ και η Γενιά Ζ έχουν το σύνδρομο Πήτερ Παν, δεν θέλουν ποτέ να μεγαλώσουν και νομίζουν ότι τα ουτοπικά ιδεώδη που έχουν στα νιάτα τους με κάποιον τρόπο θα κρατήσουν και μετά την ενηλικίωση”. Το βίντεο ενέπνευσε τη φράση “OK Boomer” ως εναντίωση και απόρριψη των ιδανικών των προηγούμενων γενεών που έχουν διαμορφώσει τόσο έντονα την πολιτική, την οικονομία και το περιβάλλον.».

Ωραία, αφού μάθαμε περισσότερα για το τι σημαίνει boomer, πάμε στη φωτογραφία (αλλά και το λεκτικό) που ανήρτησε ο Παύλος Πολάκης πριν από μερικές ώρες. Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι ο ορισμός της μπουμπεριάς και είναι τόσο αγνή, που αξίζει στον πρώην βουλευτή ένα βραβείο.

Ο Παύλος Πολάκης, χωρίς να αναφέρει τίποτα περί «τσίγκινων εσωρούχων» (να γραφτεί στα πρακτικά) βρήκε μια φωτογραφία με τον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περπατούν στους δρόμους του Μπέρμπιχαμ σαν άλλοι Peaky Blnders. Όπως όλοι καταλάβαμε το βρήκε πολύ αστείο, τόσο αστείο που κόντεψε να πνιγεί.