Το επιτυχημένο διεθνές θρίλερ ληστείας του Netflix, Λουπέν, είδε τον εξοπλισμό αξίας 330.000 δολαρίων από το πλατό του στη Γαλλία να «βγάζει φτερά» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το τρίτο κύκλο της σειράς που θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε το ξακουστό Variety επισημοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες ειρωνείες όλων των εποχών.

Η είδηση ​​έρχεται μετά από μια άλλη παραγωγή του Netflix, το βασιλικό δράμα The Crown, που έπεσε θύμα μία παρόμοιας αρπαχτής 200.000 δολαρίων. Τότε είχαμε κλοπή κοσμημάτων, ασημικών και αντικών, στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτά τα ακριβά «αξεσουάρ» από την Αγγλία κλάπηκαν ενώ η σειρά γύριζε 10 επεισόδιο για την πέμπτη σεζόν, που καλύπτει τη ζωή της βρετανικής μοναρχίας στη δεκαετία του 1990.

via GIPHY

Περίπου 20 μασκοφόροι ληστές φέρεται να μπούκαραν στο πλατό του Λουπέν, πετώντας κάτι σαν πυροτεχνήματα ενώ τα γυρίσματα βρίσκονταν σε εξέλιξη με τον πρωταγωνιστή Omar Sy -που υποδύεται τον Assane Diop, έναν καλόκαρδο κλέφτη εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα του Maurice Leblanc, Arsène Lupin- να βρίσκεται στο χώρο. Όπως έγινε γνωστό, η τοπική αστυνομία στα περίχωρα του Nanterre έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συντονισμένη ληστεία.

Το Netflix, το οποίο επιβεβαίωσε το περιστατικό με δήλωσή του στο Variety, σημείωσε επίσης ότι «το καστ και τα άτομα της παραγωγής είναι ασφαλής και δεν υπήρξαν τραυματισμοί». Το γαλλικό σόου μπόρεσε να ξαναρχίσει την παραγωγή αυτή τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο.