Άλλος ένας απίθανος περιορισμός προς τη Ρωσία έγινε γνωστός πριν από μερικές ώρες. Όπως διαβάζουμε στο Insider, η Ομοσπονδία των Ηνωμένων Εθνών για Γάτες έπαθε Μενδώνη και αποκλείει τις τριχόμπαλες με πόδια από τη χώρα του Πούτιν, με αφορμή φυσικά την εισβολή στη Ρωσία. Δεν περιμέναμε ποτέ να το πούμε αυτό, αλλά κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού μας που μπάναρε τη Λίμνη των Κύκνων αλλά και οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμό ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η αναζήτηση «οι ρωσικές γάτες απαγορεύονται» έγινε viral στο Weibo της Κίνας που μοιάζει αρκετά με το Twitter την Τετάρτη, λαμβάνοντας περισσότερες από 118 εκατομμύρια προβολές σε 24 ώρες. Το δημοφιλές θέμα δημιούργησε επίσης σχεδόν 170.000 απαντήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι έγινε σύντομα viral. Στο επίκεντρο της όλης οργής βρίσκεται η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αιλουροειδών (FiFe) να απαγορεύσει στις ρωσικές γάτες να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις γατών.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το διοικητικό συμβούλιο της FiFe δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο» από την απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τόνισε την «καταστροφή και το χάος που προκλήθηκε από αυτήν την άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια».

via GIPHY

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FIFe: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIFE πιστεύει ότι δεν μπορεί απλώς να παρακολουθήσει αυτές τις φρικαλεότητες και να μην κάνει τίποτα, γι’ αυτό αποφάσισε ότι από την 01.03.2022:

• Καμία γάτα που εκτρέφεται στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να εισαχθεί και να εγγραφεί σε οποιοδήποτε γενεαλογικό βιβλίο FIFe εκτός Ρωσίας, ανεξάρτητα από το ποιος οργανισμός εξέδωσε το γενεαλογικό της. • Καμία γάτα που ανήκει σε εκθέτες που ζουν στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε έκθεση FIFe εκτός Ρωσίας, ανεξάρτητα από την οργάνωση στην οποία ανήκουν αυτοί οι εκθέτες.

Γίνεται πιο αστείο, μην φύγετε. Ταυτόχρονα δηλώνουν τη στήριξη τους στους Ουκρανικούς γάτους:

«Το διοικητικό συμβούλιο του FIFe αποφάσισε επίσης ότι θα αφιερώσει ένα μέρος του προϋπολογισμού του για να στηρίξει τους εκτροφείς γατών και τους θαυμαστές στην Ουκρανία που υποφέρουν λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Θα συμβουλευτούμε το Ουκρανικό Μέλος FIFE Ουκρανικής Ένωσης Φηλινολογίας (UFU), καθώς και με τα Μέλη μας σε χώρες γειτονικές της Ουκρανίας, για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερα.»