Σε κάθε άλλη περίπτωση, τη σύμπτωση του να δίνω κομπλιμέντο στην τσάντα κάποιου και εκείνος να μου απαντάει “σε ευχαριστώ, εγώ την έφτιαξα”, θα τη θεωρούσα μια σουρεάλ σκηνή που έζησα μόνη μου στο κεφάλι μου. Με τον Νίκο Καψώχα έγινε στα αλήθεια. Την ημέρα που τον γνώρισα, κρατούσε ένα oversize bum bag, με ασπρόμαυρο pattern. Μια τσάντα που η αισθητική της έλεγε πολλά εκτός από το φύλο του αγοραστή για τον οποίο σχεδιάστηκε. 

Ο Νίκος προσφέρει μέσα από το brand του, White50Room μια μεγάλη συλλογή από τσάντες και αξεσουάρ, κατασκευασμένα από υλικά Ελλήνων παραγωγών και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο ίδιος μάς παραχώρησε μια συνέντευξη, εγκαινιάζοντας τη νέα στήλη του Provocateur, CLO.SET, μέσα από την οποία είμαστε εδώ να αποδείξουμε πως η μόδα δεν είναι υπερφύαλη, ούτε βαρετή, ούτε για λίγους. Υπάρχει και μόδα που όντως μας ενδιαφέρει. Και μάλιστα πολύ. 

Πώς θα περιέγραφες το W50R σε κάποιον που δεν έχει ιδέα από όρους μόδας και κόλπα marketing;

Κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται μοναδικός και ξεχωριστός. Και ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να νιώσεις μοναδικός από το να φοράς μοναδικά και ξεχωριστά accesories; Το White50Room ξεκίνησε με σκοπό να κάνει ακριβώς αυτό. Σχεδιάζοντας πρωτότυπα accessories και παράγοντας ελάχιστα κομμάτια εγγυάται πως δε θα χρειαστεί να νιώσεις ποτέ απροετοίμαστος για οποιαδήποτε περίσταση. Χρησιμοποιώντας υλικά από Έλληνες παραγωγούς, σχεδιάζοντας μόνοι μας όλα τα κομμάτια και ράβοντας τα με μεράκι, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία και προωθούμε τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα. Όλα μας τα προϊόντα είναι από την αρχή έως το τέλος κατασκευασμένα στην Ελλάδα και αυτό γιατί προσπαθούμε να δώσουμε βήμα σε Έλληνες δημιουργούς και προμηθευτές.

 
Τι ξεχωρίζει το W50R από αντίστοιχα brands;

Αυτό που μας ξεχωρίζει από άλλα brands είναι η ποικιλία σε σχέδια, σε υφάσματα καθώς και σε δέρματα. Υπερτερεί η ποιότητα της τιμής του.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μόδα; Ποια μαθήματα έχεις πάρει από την αρχή της καριέρας σου εώς σήμερα; 

Από μικρή ηλικία ζωγράφιζα και έκανα κατασκευές. Στα 18 μου σπούδασα για 3 χρόνια κατασκευή και σχέδιο χειροποίητου κοσμήματος. Μετά έκανα μαθήματα πατρόν και ραψίματος ενδυμάτων και παρακολούθησα μαθήματα για την κατασκευή τσάντας από πολύ γνωστό Έλληνα κατασκευαστή.

 
Είναι δύσκολο το να ζει κανείς ως designer στον πλανήτη Ελλάδα; 

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιώ είναι ελληνικής παραγωγής. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλούς και καλούς σχεδιαστές και brands με ταυτότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που όχι μόνο προμηθεύομαι ελληνικά προϊόντα, αλλά συνεργάζομαι με Έλληνες σχεδιαστές και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της μόδας στην χώρα όχι μόνο να αναπτυχθούν αυτά τα brands αλλά και να κάνουν και την εμφάνιση τους στο εξωτερικό. 

Πόσες ώρες περνάς στο ατελιέ σου και ποια είναι τα πιο στάνταρ πράγματα που μπορεί να βρει κάνείς πάνω στο desktop σου; 

Πάρα πολλές ώρες. Έχω φτιάξει ένα πολύ ευχάριστο χώρο για μένα ώστε να μπορώ να χαλαρώνω και να δημιουργώ απερίσπαστος. 

 
Πολλές από τις τσάντες και τα αξεσουάρ που δημιουργείς είναι unisex. Τελικά τα ρούχα και τα αξεσουάρ έχουν φύλο;

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ δεν πρέπει να έχουν φύλλο. Η μόδα είναι τρόπος έκφρασης, και είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκφράζεται όπως θέλει.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το brand σου στο μέλλον;

 Να ταξιδέψει σε όσες περισσότερες χώρες γίνεται και να το αγαπήσουν.