Ένα από τα κεντρικά θέματα που έθιξε ο Τζο Μπάιντεν στην πρόσφατη ομιλία του ήταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αν και, η πολιτική παράδοση θέλει την ομιλία για το State of the Union να επικεντρώνεται σε εθνικά ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη του ομιλία για «την κατάσταση της ένωσης» από τότε που ανέλαβε το αξίωμα. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, όμως, άλλαξε τα σχέδια του και αφιέρωσε πολύ χρόνο κριτικάροντας τις αποφάσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν τον οποίο και χαρακτήρισε δικτάτορα ενώ παράλληλα εγκωμίασε τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού και του ηγέτη του, Βολονίμιρ Ζελένσκι.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ενώ είχε βάλει τον αυτόματο, ο Τζο Μπάιντεν υπέπεσε σε μια γκάφα ολκής και μάλλον αυτό οφείλεται στις παρελθοντικές σχέσεις της χώρας του με το Ιράν. Οι παρευρισκόμενοι σάστισαν με τα λόγια του αλλά κανένας δεν τον διόρθωσε, μάλλον γιατί δεν ήθελαν να τον ξυπνήσουν. Ο άγραφος νόμος λέει άλλωστε πως ποτέ δν ξυπνάμε έναν πρόεδρο όταν μιλάει και προσποιείται ότι ενδιαφέρεται.

Τι είπε ο Τζο Μπάιντεν και έκανε την Κάμαλα Χάρις που βρισκόταν ακριβώς από πίσω του να ανεβάσει παλμούς και να ζητήσει ένα τζιν-τόνικ για να ηρεμήσουν τα νεύρα της; «Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώσει το Κίεβο με τανκ, αλλά δεν θα κατακτήσει ποτέ την καρδιά και την ψυχή του ιρανικού λαού». Χαμπάρι δεν πήρε, συνέχισε ακάθεκτος την ομιλία του. Τι Ιράν τι Ουρανία, είναι γνωστό αυτό.

Το μπέρδεμα του Προέδρου έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα viral, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν τη νηφαλιότητά του αλλά και την πνευματική του διαύγεια. 

https://twitter.com/hashtag/BidenIsALaughingstock?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw