Με το ζόρι αντέχω το στραβό πάτωμα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι είπαν στους ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών. Δεν είχαν πατήσει στη σχολή; Αρχιτεκτονική είναι η τέχνη και η επιστήμη της «ικανοποίησης των ανθρωπίνων αναγκών στο χώρο μέσω σχεδιασμού μεθόδων και υλικών κατασκευών».

Άρα, στις παρακάτω δέκα φωτογραφίες που βρήκαμε στο Bored Panda βλέπουμε αποτυχημένες προσπάθειες. Μπορεί να ευθύνονται και πολιτικοί μηχανικοί.

Σπίτι με όλα τα παράθυρα του κόσμου; Έχουμε. Φταίει ο πελάτης που το ζήτησε; Μπορεί. Το μόνο που θα ζητούσα είναι λειτουργικότητα και δεν ξέρω αν αυτά τα σπίτια είναι ιδιαίτερα λειτουργικά. Μερικές αυλές μοιάζουν με λαβύρινθο.

Σε άλλα δεν θέλω να φανταστώ αν γυρίσετε σπίτι μεθυσμένοι ξημερώματα ποια θα είναι η τύχη σας.

Οικονομία χρόνου, οικονομία υλικών, πειραματισμός;

Αισθητική από άλλο πλανήτη.  

Η αρχιτεκτονική είναι πολλαπλή, δεν υπάρχει ένας δρόμος. Ξεκάθαρα.

Αυτό το λες και τέχνη. Της κακογουστιάς.

Μοντερνισμός; Μεταμοντερινισμός: Με κύρια επιρροή την απογοήτευση που επακολούθησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μεταμοντέρνες αντιλήψεις δεν άργησαν να μεταπηδήσουν από τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία στην αρχιτεκτονική. Εκεί, περισσότερο από ό,τι στις άλλες τέχνες ή στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, συνδέθηκαν αναπόσπαστα με την κριτική που ασκήθηκε στο διεθνές ύφος και στον ώριμο μοντερνισμό. Αυτός ο τελευταίος χρεώθηκε το ότι μέσα από τη μορφολογική του ανάλυση και κριτική κατέστρεψε τον παραδοσιακό αστικό ιστό και την παλαιότερη κουλτούρα της γειτονιάς.

Κρίμα. Κρίμα. Κρίμα. Εδώ κάθε θεωρία εφαρμόστηκε αποσπασματικά, ή επιφανειακά και επιπόλαια.