Τα μάθατε; Φυσικά και τα μάθατε. Από χθες κυκλοφορεί η είδηση ότι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, γνωστή για την αγάπη της για την Τέχνη, ακύρωσε την μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων» αλλά και η οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Έτσι είμαστε εμείς, στη δημοκρατία απαντάμε με δημοκρατία. Μπράβο Λίνα! Στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είμαστε με την Ουκρανία, άσχετα αν το ζήτημα είναι ιμπερεαλιστικό. Ό,τι μας συμφέρει και πουλάει θα λέμε και θα γράφουμε.

Κάποιοι αργόσχολοι από τον καναπέ τους εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και άρχισαν να σχολιάζουν αρνητικά την απόφαση αυτή, γράφοντας πως σε λίγο καιρό από τώρα θα φτάσουμε σε σημείο να κάψουμε βιβλία του Ντοστογιέφσκι. Σιγά τον συγγραφέα. Και καλά θα κάνουμε στη τελική.

Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι είναι σκοταδιστική απόφαση καθώς η πίεση στην οικονομική ελίτ της Ρωσίας δεν πρόκειται να επιτευχθεί με την ακύρωση παραστάσεων και ότι δεν φταίνε κάπου οι φορείς του πολιτισμού της χώρας. Λάθος! Γιατί δεν μιλάει κανείς για τα υποσυνείδητα μηνύματα που περνάει η μουσική του Τσαϊκόφσκι;

Εμείς είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της απόφασης της Λίνας Μενδώνης και ελπίζουμε σύντομα να κάνει μερικές ακόμα απαγορεύσεις όπως είναι:

H Βότκα

Η πιο γνωστή παραγγελία μετά το «ουίσκι κόλα» δε θα ακουστεί ξανά από τα χείλη των μπαρόβιων αφού η βότκα είναι το ποτό των Ρώσων. Τέλος λοιπόν στη «βότκα-λεμόνι» και τη «βότκα-πορτοκάλι» γιατί έχουμε και ηθικούς φραγμούς. Με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στην Ουκρανία. Μόνο τζιν και ρούμι από εδώ και πέρα. Μήπως να απαγορεύσουμε και το ρούμι; Δεν ξεχνάμε τις σχέσεις μεταξύ ΕΣΣΔ και Κούβας.

via GIPHY

Τις βόλτες με άλογο μετά από διασκέδαση στο μπαρ

Μπορεί κάποιος να ξεχάσει τη βόλτα του ποδοσφαιριστή Αντρέι Αρσάβιν με άλογο μετά τις νυχτερινές του αλητείες; Αυτό μας έλειπε, να δούμε τη νεολαία μας να κόβει βόλτες στο Σύνταγμα με μουλάρια. Κακή επιρροή οι Ρώσοι και ο τρόπος διασκέδασής τους.

Την Ελληνορώσων

Μα είναι δυνατόν να έχουμε συνοικία με το όνομα Ελληνορώσων ειδικά αυτή την περίοδο; Έλεος. Η Λίνα Μενδώνη θα αφαιρέσει το «ρώσων» και θα κρατήσει μόνο το «Ελλήνων». Μην ξεχνάτε, #we_stand_with_ukraine.

Tη ρωσική σαλάτα

Αυτή η ξενολατρία έχει κουράσει. Ολόκληρη χωριάτικη έχουμε ρε αχάριστοι, τι την θέλετε την ρώσικη σαλάτα;

Τη Ρρωσική λογοτεχνία

Θα πάρετε ό,τι έχετε στη βιβλιοθήκη σας από Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Τσέχοφ και Γκόρκι και θα πάτε στην πλατεία Συντάγματος να τα κάψετε. Δεν θέλουμε τα βιβλία της Ρωσίας, έχουμε και δικά μας. Δεν σας κάνει η Λένα Μαντά;

Τα μουστάκια

Φτάσαμε στο 2022 και ακόμα κυκλοφορείτε με μουστάκια. Τέλος αυτά που ξέρατε, το μουστάκι θυμίζει Στάλιν, ο Στάλιν την ΕΣΣΔ και η ΕΣΣΔ τη Ρωσία.

via GIPHY

Τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

To ξέρατε ότι κυκλοφορεί μια σοβιετική εκδοχή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Ε, το μάθατε. Έχουμε μάλιστα γράψει και κείμενο για αυτό το έπος. Δείτε το πριν το κατεβάσουν.

Το Πιροσκί

Κάτω τα χέρια σας ρε αλήτες! Δυστυχώς, όπως μαθαίνουμε, θα απαγορευτεί και αυτό το εκπληκτικό ρωσικό έδεσμα. Τι να κάνεις, η έμπρακτη συμπαράσταση απαιτεί θυσίες και διατροφή.

Το βραχιολάκι του Μάρτη

Γιατί έτσι. Βαρεθήκαμε να το βλέπουμε στο Instagram.

Την συγκεκριμένη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Για ευνόητους λόγους. Όχι τίποτα άλλο, παραλίγο να προκαλέσει πρόβλημα ο συγκεκριμένος στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.