Η Airbnb θα προσφέρει προσωρινή στέγη σε ως και 100.000 πρόσφυγες. Άτομα που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, λόγω της ρωσικής εισβολής. Αυτή η σπουδαία κίνηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του μη κερδοσκοπικού βραχίονα της εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι και ο πρόεδρος του Airbnb.org, Τζο Γκέμπια, έστειλαν επιστολές στους ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, προσφέροντας βοήθεια για τη στέγαση των προσφύγων. 

Ως τώρα, τουλάχιστον 400.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μπει στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ένωση θα πρέπει να ετοιμαστεί για εκατομμύρια αφίξεις. Ο ΟΗΕ έκανε λόγο για τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία για να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες, από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος. 

Σύμφωνα με το Reuters, το Airbnb.org, που προσφέρει προσωρινή διαμονή σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια κρίσεων, θα συνεργαστεί στενά με τις κυβερνήσεις για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε κάθε χώρα. Μεταξύ άλλων, θα προσφέρει και μακροπρόθεσμη διαμονή. Αυτή η διαμονή θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία, από δωρεές στο ταμείο για τους πρόσφυγες του μη κερδοσκοπικού βραχίονα της Airbnb και από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.