Είναι υπερβολή να πούμε πως οι Simpsons σπάνια πάνε κουβά; Ίσως. Σε κάθε περίπτωση, μετά τους Δίδυμους Πύργους, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και την πανδημία, μια ακόμα δυσάρεστη πρόβλεψή τους βγήκε αληθινή.

Ναι, οι Simpsons έχουν έναν μαγικό αλλά και διαβολικά δυσάρεστο τρόπο να πέφτουν μέσα. Έτσι και τώρα, φαίνεται πως είχαν δει και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να έρχεται. Όχι από χθες, ούτε από πριν ένα χρόνο. Από το 1998. Αν και μάλλον δεν ήταν και δύσκολη η πρόβλεψη. 

Τον γύρω του Twitter έκανε τις τελευταίες ώρες το επεισόδιο “Simpsons Tide” στο οποίο γίνεται λόγος για τη Σοβιετική Ένωση, το τείχος του Βερολίνου φαίνεται να υψώνεται ξανά και τανκς να βγαίνουν στους δρόμους. 

“Λυπάμαι που το λέω, αλλά γεννήθηκα το 1961, οπότε έζησα 30 χρόνια με τη σκιά της Σοβιετικής Ένωσης”, είπε σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter ο δημιουργός της πετυχημένης σειράς, Al Jeen. “Οπότε, σε εμένα, είναι δυστυχώς κανόνας κι όχι μία απλή πρόβλεψη. Απλώς σκεφτήκαμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο στραβά”.

https://twitter.com/hashtag/Simpsons?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Συνεχίζοντας, ο animator τόνισε πως “η επιθετικότητα δεν φεύγει, στην πραγματικότητα, και πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση. Το 1998, όταν προβλήθηκε αυτό το βίντεο, ήμασταν στο ζενίθ των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ, αλλά, από τότε που ο Πούτιν ανέβηκε, σχεδόν όλοι ξεκαθάρισαν ότι είναι κακός και θα συμβούν άσχημα πράγματα”

Θέλουμε να ξέρουμε τι άλλο από όσα μας περιμένουν έχουν προβλέψει; Μάλλον όχι.