Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο (ένα από τα πολλά) που δείχνει μια ατρόμητη γυναίκα να πλησιάζει τους οπλισμένους Ρώσους στρατιώτες και να τους ζητά το λόγο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το βίντεο, όπως ήταν λογικό, έγινε μέσα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα viral.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, η Ουκρανή γυναίκα που πλησιάζει τον Ρώσο στρατιώτη τον ρωτάει «τι σκα… ήρθατε να κάνετε στη χώρα μας;» και όταν εκείνος προσπάθησε να την ηρεμήσει, του είπε «θα έπρεπε να βάλεις σπόρους από ηλιοτρόπια στις τσέπες σου ώστε να μεγαλώσουν στην ουκρανική γη όταν πεθάνεις».

Το περιστατικό συνέβη στο Χένισεκ, ένα λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα και όπως μεταφέρει η Daily Mail ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Ποιοι είστε;», τους ρώτησε η γυναίκα όταν τους πλησίασε. «Κάνουμε ασκήσεις. Παρακαλώ φύγετε από εδώ», της απάντησαν. Στη συνέχεια η γυναίκα ήθελε να μάθει αν είναι Ρώσοι, κι όταν της απάντησαν καταφατικά, τότε τους ρώτησε: «Λοιπόν, τι κάνετε εδώ;» Προσπαθώντας ένας από τους Ρώσους στρατιώτες να την ηρεμήσει, της είπε: «Η συζήτησή μας δεν θα οδηγήσει πουθενά». Εξαγριωμένη, η γυναίκα απαντά: «Είστε εισβολείς, είστε φασίστες! Τι σ@@@ κάνετε στη γη μας με όλα αυτά τα όπλα; Πάρτε αυτούς τους ηλιόσπορους και βάλτε τους στις τσέπες σας, έτσι τουλάχιστον θα φυτρώσουν ηλίανθοι όταν θα έχετε πεθάνει όλοι εδώ».