Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που μοιάζει με τον σκύλο του, αλλά τι γίνεται με τις γάτες; Ο φωτογράφος Gerrard Gethings απέδειξε ότι και οι γάτες μοιάζουν με τους ανθρώπους τους.

Αν έχετε περάσει πολύ χρόνο στο Διαδίκτυο την τελευταία δεκαετία, το πιθανότερο είναι ότι έχετε δει μερικές γάτες εκεί ως memes, gifs, YouTube βίντεο. Γάτες που κυνηγούν τις δικές τους ουρές. Γάτες που προσπαθούν να πηδήξουν κακώς από το ένα έπιπλο στο άλλο. Ή, στην περίπτωση του Gerrard Gethings, μιας γάτας που έμοιαζε ακριβώς με τον ηθοποιό David Schwimmer.

Οι άνθρωποι δεν είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ζώων, αλλά μοντέλα που επιλέγονται μέσω μιας διαδικασίας. Τα πορτρέτα της γάτας ήρθαν πρώτα και μετά ο Gethings αναζήτησε σωσίες.

Το να φωτογραφήσει τις γάτες ήταν μια επίπονη διαδικασία, που περιλάμβανε λιχουδιές και μερικές γρατσουνιές στους ιδιοκτήτες όταν η γάτα βαρέθηκε.

Σε αντίθεση με τα σκυλιά, που έρχονταν πρόθυμα στο στούντιο του, ο Gethings έπρεπε να επισκεφτεί κάθε γάτα στο σπίτι τους. Οπλισμένος με παιχνίδια για γάτες και σνακ, ταξίδεψε από το Νόρφολκ στη Σκωτία γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι το πρότζεκτ θα λειτουργούσε.

Πάνω από μία φορά εμφανίστηκε σε ένα σπίτι και η γάτα αρνιόταν να βγει από κάτω από το κρεβάτι, μέχρι που έφυγε ο Γκέτινγκς.

Άλλες φορές, έστηνε τον εξοπλισμό και τα φώτα γύρω από ένα μικρό τραπέζι και οι γάτες πηδούσαν και κάθονταν όμορφα στο τραπέζι, έγλειφαν τα πόδια τους και απλώς παρακολουθούσαν τι συνέβαινε καθώς έστηνε το σκηνικό. Στη συνέχεια, μόλις έβγαζε τη φωτογραφική μηχανή του, πηδούσαν και κρύβονταν και δεν επέστρεφαν ποτέ.

Η επιβλητική γάτα σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη γυναίκα με γκρίζα γούνα ήταν μια από τις πιο δύσκολες φωτογραφίες. Η γάτα φαίνεται πραγματικά ήρεμη, αλλά πέρασε την πρώτη ώρα κρυμμένη κάτω από τα έπιπλα και αυτή ήταν ίσως η μόνη τέλεια λήψη που πετύχαν. Έμεινε ακίνητη για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.