Αν κοντέψατε να πάρετε αλυσοπρίονο να κατακρεουργήσετε την τηλεόραση σας επειδή δεν αντέξατε μια τόσο κακιά ταινία, ανήκετε στην κατηγορία εκείνη που ποτέ δεν κατάλαβε γιατί το Netflix έπρεπε να καταστρέψει ή (για τους μετριοπαθείς) να επανεκκινήσει το franchise του Texas Chainsaw Massacre. Δεν φοβηθήκατε, κριντζάρατε.

Το requel (μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ταινίες που λειτουργούν τόσο ως σίκουελ όσο και ως επανεκκίνηση των αντίστοιχων franchise τους) είναι σκέτη φόλα. Φ-Ο-Λ-Α. Πλοκή αγνοείται αλλά θα προσπαθήσουμε να πούμε δυο πράγματα για την υποτιθέμενη υπόθεση. Οι πιο ενοχλητικοί μιλένιαλζ επιχειρηματίες που μπορείς να φανταστείς περιφέρουν τα δεδομένα τους σε μια παλιά πόλη του Τέξας που έχουν συγκεντρώσει χρήματα από επενδυτές για να τη μετατρέψουν σε κάποιου είδους καταφύγιο για Influencers. Κάνουν έξωση σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που έχει ένα προβληματικό ογκώδη κακοντυμένο παιδί που περνάει το χρόνο του με κοπτοραπτική προσώπων. Αυτή πεθαίνει, αυτός νιώθει οργή για το θάνατό της κι αρχίζει να σφαγιάζει όποιον βρει μπροστά του. Slasher δηλαδή.

Αφού ο Leatherface έχει κυριολεκτικά σφάξει ένα ολόκληρο λεωφορείο γεμάτο χίψτερ 30χρονους που ξεκινούν ζωντανή μετάδοση της σφαγής του λεωφορείου και τον απειλούν ότι θα “ακυρωθεί”, παραλίγο να σκοτωθεί από την επιζώσα Σάλι αλλά όχι και τελικά επιστρέφει εκεί από όπου όλα ξεκίνησαν. Αλλά, αυτό είναι το πιο προβληματικό σε αυτή την ταινία: αυτοί οι millennials είναι απαίσια κλισέ από 10 χρόνια πριν.

https://twitter.com/hashtag/texaschainsawmassacre?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το πώς ένας άντρας που θα ήταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ετών μπορεί να σφαγιάσει περίπου 30 ανθρώπους χωρίς κανένας από αυτούς να έχει τη δύναμη να τον αντικρούσει, με ξεπερνά. Οι σκηνοθέτες, αναμφίβολα απελπισμένοι να επωφεληθούν από την επιτυχία της επανεκκίνησης του Halloween του 2018 , κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν τον Leatherface αθάνατο. Είναι τόσο κακό που αν το αποδεχθείς από το ξεκίνημα, μπορεί να περάσεις καλά.  

https://t.co/JipMG8UIn9

Κανένα συναισθηματικό τραύμα δεν σου αφήνει. Απλά, χάνεις το χρόνο σου. Όλα είναι επιφανειακά και δεν έχει πραγματικά τίποτα να πει. Σαν στάτουζ ένα πράγμα. Netflix, μπορείς και χειρότερα;